Αθλητισμός » Η ΕΠΟ νομιμοποίησε τελευταία στιγμή τον ορισμό Μπορμπαλάν στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΕΠΟ νομιμοποίησε τελευταία στιγμή τον ορισμό Μπορμπαλάν στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΕΠΟ νομιμοποίησε τελευταία στιγμή τον ορισμό Μπορμπαλάν στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το Σάββατο (20:30) το τρόπαιο του Κυπελλούχου για το 2018 και ο ορισμός ξένου διαιτητή έφερε… αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον ορισμό ξένου διαιτητή, διότι έτσι… ακυρώνεται η ελληνική διαιτησία και η οποία προσπάθεια έγινε φέτος με τη νέα προσπάθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, και οι Ελληνες διαιτητές αναμένεται να αντιδράσουν μέσω ανακοίνωσης. Ο ΠΑΟΚ δεν τοποθετήθηκε για τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν, προφανώς διότι δεν έχει πρόβλημα με την επιλογή του. Ωστόσο, υπήρχε ζήτημα με την… νομιμοποίηση του Μπορμπαλάν!

Μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ που έθεσε θέμα μη εγκυρότητας ξένου διαιτητή, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ομοσπονδίας αποφάσισε πώς δεν τίθεται πλέον κανένα τέτοιο θέμα. Κι αυτό διότι προστέθηκε διάταξη στον Κανονισμό Διαιτησίας, με την οποία προβλέπεται πλέον η «κατ’ εξαίρεση επιλογή ξένων διαιτητών», που αναφέρθηκε στην αρχική ανακοίνωση της ΕΠΟ. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας ήταν 3-2, με τους Βακάλη και Στράτο να μειοψηφούν και μια εκ των ψήφων που τάχθηκαν υπέρ να ανήκει στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

 

Διαβάστε επίσης: