Ελλάδα » Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του αείμνηστου Κωνσταντινου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι.

Θέμα χρόνου ειναι το ντοκιµαντέρ -αφιέρωµα στην προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ήδη, το πρότζεκτ προετοιµάζεται, σύμφωνα με το parapolitika.gr, µε στόχο να ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε να προβληθεί στις 18 Οκτωβρίου φέτος, οπότε συµπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του αείμνηστου Κωνσταντινου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι.

Η προετοιµασία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδοµάδες, µε τη στενή συνεργασία του Ιδρύµατος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», την προσωπική επιµέλεια της κόρης του, Αλεξάνδρας, και τη σκηνοθετική επίβλεψη του Βαγγέλη Ευθυµίου, του ανθρώπου που έχει παρουσιάσει µε εξαιρετικό τρόπο το έργο του Σταύρου Μπένου και της πρωτοβουλίας «∆ιάζωµα» για την προβολή και αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων της χώρας.

Αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης και η οµάδα µε την οποία θα εργαστεί για το ντοκιµαντέρ θα αναδείξουν µια πλευρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την οποία πολύς κόσµος δεν γνωρίζει. Μια πλευρά διαφορετική από εκείνη του φλογερού αγωνιστή των ιδεών του και του φιλελεύθερου πολιτικού, µε την τεράστια πορεία και συµβολή στη δηµιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

Πρόκειται για τη µεγάλη αγάπη του πρώην πρωθυπουργού για τη φύση και το περιβάλλον, ιδιαίτερα δε -όπως είναι φυσικόγια την Κρήτη, καθώς λίγοι ξέρουν πως ήταν εκείνος που το 1951 ως νεαρός βουλευτής είχε µιλήσει πρώτη φορά για την ανάγκη να χαρακτηριστεί εθνικός δρυµός το Φαράγγι της Σαµαριάς, κάτι που συνέβη µερικά χρόνια αργότερα, το 1965.

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη βρέθηκε πριν από λίγες ηµέρες για ένα µέρος των γυρισµάτων στο ιστορικό Θέρισο, που διαδραµάτισε σηµαντικό ρόλο στα επαναστατικά κινήµατα του νησιού, ενώ το 1943 υπεγράφη µε την καθοριστική συµβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η συµφωνία µε την οποία αποφεύχθηκε ο εµφύλιος στην Κρήτη.

Το ντοκιµαντέρ, που θα περιλαµβάνει και πολλές συνεντεύξεις, θα γυρίζεται παράλληλα µε όλη την προετοιµασία για τις µελέτες του έργου και τόσο η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι του Ιδρύµατος έχουν σκοπό να δώσουν όλες τις δυνάµεις τους για να τιµήσουν µε το αποτέλεσµα της προσπάθειας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ