Πολιτισμός » Παράσταση με ανοιξιάτικα και πασχαλιάτικα τραγούδια
ΜΛΣ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ»

Παράσταση με ανοιξιάτικα και πασχαλιάτικα τραγούδια

Παράσταση με ανοιξιάτικα και πασχαλιάτικα τραγούδια

Νέα  παράσταση από τον Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης» με θέμα: «Της Άνοιξης λουλούδια, της Πασχαλιάς τραγούδια…».

Η άνοιξη είναι γνωστό ότι είναι άρρηκτα δεμένη και συνυφασμένη με την «Ανάσταση» την ελληνοπρεπώς «Λαμπρή», καθώς οι καρδιές των ανθρώπων πλημμυρίζουν από χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα τόσο από την αναγέννηση της φύσης αλλά και από την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Έτσι λοιπόν ανοιξιάτικα και πασχαλιάτικα  τραγούδια και χορούς καθώς και δρώμενα από το Σάββατο του Λαζάρου και μέχρι την Τρίτη ημέρα του Πάσχα από διάφορες περιοχές θα παρουσιάσουν εξήντα χορευτές και χορεύτριες με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, σ’ ένα δίωρο πρόγραμμα  με  την συμμετοχή του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης «Η Κοζιάνη», και των παραδοσιακών ερμηνευτών  Σάββα Σιάτρα και Χρυσόστομου Μητροπάνου.

Μέσα σ’ αυτό το εορταστικό κλίμα θα κινηθεί η νέα θεματική μουσικοχορευτική παράσταση του Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης» η οποία θα παρουσιασθεί στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00.