Πολιτισμός » «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»

«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»

«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»

Το μηνιαίο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συνεχίζεται στη Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας. 

Ο Απρίλιος ήταν ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ και ανακάλυψαν κρυμμένες φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες. Επίσης με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, συμμετείχαμε στο πανελλαδικό πρόγραμμα της  Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος  «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.

Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα τον Μάιο ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα σε τρείς συναντήσεις θα προσεγγίσουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.  Πρώτη συνάντηση : Σάββατο  12 Μαΐου και ώρα 6.00μ.μ. – 8.00μ.μ.

Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, απαραίτητη όμως είναι η δήλωση συμμετοχής.

30729717_872951252912715_5508741684775512566_n

Υλοποίηση εργαστηρίων: Δήμητρα Αγιάννη, καθηγήτρια – φιλόλογος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος

Συντονίστρια προγράμματος: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος

Σχεδιασμός και υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος – ειδική σε θέματα ανάγνωσης και σχεδιάστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr, Facebook @Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: https://network.nlg.gr

Διαβάστε επίσης: