Πολιτισμός » Έρχεται η «Θεατρική Άνοιξη» από το Θεσσαλικό Θέατρο
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Έρχεται η «Θεατρική Άνοιξη» από το Θεσσαλικό Θέατρο

Έρχεται η «Θεατρική Άνοιξη» από το Θεσσαλικό Θέατρο

Ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο από το Θεσσαλικό Θέατρο η «Θεατρική Άνοιξη» που θα διαρκέσει από τις 12-27 Μαΐου παρουσιάζοντας μοναδικά έργα όλο αυτό το διάστημα.

Σήμερα για την έναρξη αυτού του Φεστιβάλ που θα γίνει στο Θέατρο του Μύλου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας μιλώντας για τη «Θεατρική Άνοιξη» σημείωσε ότι πρόκειται για «μια άνοιξη   πολύ θεατρική θα είναι αυτή η άνοιξη. Με μία σειρά εξαιρετικές παραστάσεις επιλεγμένες με βάση τη φιλοσοφία μας, ότι το καλό θέατρο είναι μια δεδομένη, αέναη ανάγκη για όλους μας. Ο πολιτισμός στη Λάρισα είναι τρόπος ζωής. Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ παραμένει πλουραλιστική, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης μας με σπουδαίους καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις».

anixi_2018_afisa - Αντιγραφή

Η κα Βιβή Τσεκούρα,Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου παρατήρησε ότι «στο Φεστιβάλ θα δούμε σπουδαίους καλλιτέχνες και θεατρικές προσεγγίσει. θα τιμηθεί η Θεσσαλή συγγραφέας Βάσα Σολωμού Ξανθάκη».

Η κα Κυριακή Σπανού, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου αναφέρθηκε στο  «EURODRAMA» που θα το δούμε στο φεστιβάλ. «Ξεκίνησε από την Γαλλία και είναι ένα δίκτυο μετάφρασης για γλώσσες που δεν είναι πολύ διαδεδομένες. Προσπαθούν να ευνοούν και να προωθούν έργα στη μετάφραση στις μεγάλες γλώσσες».

Η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη που ενσαρκώνει την «Κυρά της Ρω» σε μια συγκλονιστική ερμηνεία μίλησε για αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και το θεατρικό κοινό της Λάρισας για το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια. «Η Κυρά της Ρω ήρθε στη ζωή μου και άρχισε με απασχολεί καθώς ήθελα να μάθω «γιατί». Εμείς που σήμερα έχουμε κάποια πράγματα παραπάνω από αυτή γιατί έχουμε τόση μοναξιά;», αναρωτήθηκε.

EURODRAM

Η έναρξη του Φεστιβάλ

Τρία μικρά διηγήματα από το τελευταίο βιβλίο της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, της συγγραφέως του «Γάμου», με τον τίτλο «Γλυκυτάτη γαία πατρίς», σε σκηνοθεσία και σκηνική μεταφορά της Άννας Βαγενά, θα παρουσιαστούν στη Λάρισα, στο Θέατρο του Μύλου, το Σάββατο 12 & την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 9:00μ.μ. στο πλαίσιο της Θεατρικής Άνοιξης 2018, που διοργανώνονται από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Στην επίσημη παράσταση του Σαββάτου 12/5 στις 9 το βράδυ, θα τιμηθεί η Θεσσαλή συγγραφέας Βάσα Σολωμού Ξανθάκη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, του Δήμου Λαρισαίων, για την προσφορά της στη λογοτεχνία και στον πολιτισμό της χώρας μας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Την Δευτέρα και την Τρίτη 14-15 Μαΐου:  «Θέατρο Σταθμός» του Καρατζογιάννη «Για την Ελένη», «Ελένη Παπαδάκη» με την: Μαρία Κίτσιου

Τετάρτη και Πέμπτη 16-17 Μαίου: Θέατρο «Λυκόφως» Γιάννης Σκαράγκα «Η Κυρά της Ρω» με την: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τρίτη 22 Μαίου: Χριστίνα Αλεξιάν «Τα Τετράδια της Άνζελ Κουρτιάν» με την: Χριστίνα Αλεξιάν.

Τετάρτη 23 Μαίου: Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο γάμος του κραχμέτη» Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη- Νικόλαος γεώργιος Χαλδαιάκης

Πέμπτη- Παρασκευή 24-25 Μαΐου: Ταπ- Aout» του Ανδρέα Φλουράκη με τον Τάσο Κρόκο

Σάββατο- Κυριακή  26-27 Μαΐου: «EURODRAM» Με βραβευμένα έργα Ευρωπαϊκού Δικτύου

Σάββατο: 9.00 μ.μ Σωτηροπούλου Βίλη «Ο μπέμπης»

Κυριακή: 9.00μ.μ Ζέτη Φίτσιου «Plan B»

 

Διαβάστε επίσης: