Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Επίκαιρο το σύνθημα «Ποτέ πια Πόλεμος – Ποτέ πια Φασισμός»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Επίκαιρο το σύνθημα «Ποτέ πια Πόλεμος – Ποτέ πια Φασισμός»

Επίκαιρο το σύνθημα «Ποτέ πια Πόλεμος – Ποτέ πια Φασισμός»

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Στις 9 Μαίου 2018 συμπληρώνονται 73 χρόνια από την λήξη του β” παγκοσμίου πολέμου, του πιο καταστροφικού πολέμου της ιστορίας.

Τιμούμε την επέτειο αυτή ,ως ημέρα μνήμης, αλλά και εγρήγορσης, ενθυμούμενοι το σύνθημα του 1945 » Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός».  Θυμόμαστε οτι απέναντι στη βία και την τρομοκρατία του χιτλεροφασισμού ορθώθηκαν μεγάλα αντιφασιστικά  και απελευθερωτικά κινήματα, που μαζί με την Αντιχιτλερική Συμμαχία, οδήγησαν στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών.

Η 9η Μαίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες του Ελληνικού λαού, που έγραψε το έπος της Αλβανίας, πολέμησε για να μην υποδουλωθεί η Ελλάδα στους Γερμανούς και οταν βρέθηκε υπό κατοχή ανέπτυξε ενα απο τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης σε πόλεις και χωριά με κύριο εκφραστή το ΕΑΜ. Οι αγώνες των λαών για μια άλλη Ευρώπη θεμελιωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης  είναι η καλύτερη απάντηση στους νοσταλγους του Φασισμού. Το σύνθημα «Ποτέ πια Πόλεμος – Ποτέ πια Φασισμός» παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα. Είναι καθήκον μας να στεκόμαστε μπροστά στο σημερινό αντιφασιστικό αγώνα.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας  μέσα από τα εκθέματά του κρατά ζωντανές τις μνήμες του β” παγκοσμίου πολέμου και της αντίστασης του Ελληνικού λαού ενάντια στο Φασισμό».