Ελλάδα » 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας

16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας

16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραπομπή Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας

Δεκαέξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν την επιστολή-αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να καλέσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας με αφορμή τα όσα είπε στο κοινοβούλιο για την ομοφυλοφιλία.

Οι βουλευτές με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του βουλευτή τις οποίες χαρακτηρίζουν απαράδεκτες, ομοφοβικές, άκρως προσβλητικές, και παραπέμπουν –όπως λένε- σε ρητορική μίσους, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατ εφαρμογή του άρθρου 2 του κώδικα δεοντολογίας και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του κανονισμού την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές ανήκουν στην τάση των 53+ που δίνει μάχες για τη δικαιωματική ατζέντα, ασκώντας πολλές φορές κριτική  και σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Υπογράφουν την επιστολή η Αννέτα Καββαδία, η Σία Αναγνωστοπούλου και οι βουλευτές Δρίτσας, Δριτσέλη, Ιγγλέση, Καραγιαννίδης Κυρίτσης, Λάππας, Μαντάς, Μιχαηλιδης, Μορφίδης Πάλλης, Χρ.Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος, Σταματάκη και Ψυχογιός.

Οι ομοφοβικές δηλώσεις Κατσίκη

«Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών. Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη αλλά εξαρτάται που κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη  στο χρήμα δεν είναι αμαρτία;  Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσα να ισχυριστώ πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Όλα αυτά ξεπερνούν πράγματι την λογική μας και έχουν γίνει λογική της παράνοιας» είπε χθες στη Βουλή ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ.Κατσίκης θυμήθηκε την εικόνα ομόφυλων ζευγαριών που χειροκροτούσαν από τα θεωρία της Βουλής όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης χαρακτηρίζοντας την απρεπή και πρόσθεσε: «Βιώνουμε την δικτατορία του διαφορετικού, εμένα όμως δεν μου βάζει κανείς φίμωτρο, στηρίζω την ελευθερία του λόγου μου και την ελευθερία των ιδεών μου. Αμφισβητώ την καλή πρόθεση των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν παιδί. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν την ικανότητα να συνευρίσκονται σεξουαλικά  δεν θέλουν να οδηγήσουν αυτή την ικανότητα στο να αναπαραχθούν αλλά θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Κατά την άποψή μου τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται να γίνουν ανάδοχοι παιδιών».

 

Διαβάστε επίσης: