Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Στη Λάρισα αντιπροσωπεία από το Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Στη Λάρισα αντιπροσωπεία από το Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Στη Λάρισα αντιπροσωπεία από το Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Ο Δήμος Λαρισαίων ολοκλήρωσε τη δράση jobshadowing, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Income. Η πρώτη φάση της δράσης υλοποιήθηκε στο Μόσταρ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) 16-26 Μαρτίου 2018 με τη συμμετοχή  αντιπροσωπείας του Δήμου Λαρισαίων. Η δράση ολοκληρώθηκε στη Λάρισα από 27 Απριλίου έως 6 Μαϊου με την επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Μόσταρ, εταίρους του Δήμου Λαρισαίων στο εν λόγω πρόγραμμα.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Στo πλαίσιo της δράσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους φορέων και συνεργατικών χώρων, να ενημερωθούν για τις δράσεις που υλοποιούν, καθώς και δραστηριότητες που προάγουν συνεργασίες στα πεδία του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών.

Συνάντηση με Δήμαρχο

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της, ευχόμενος η διαμονή τους  στη Λάρισα να είναι ευχάριστη και δημιουργική . Επίσης συζήτησε με τα μέλη της για τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο πόλεων.

Μουσείο Σίτου και Αλεύρου

O Δήμος Λαρισαίων έχει εντάξει στο δίκτυο τις δράσεις που αφορούν το Μύλο του Παππά ως ένα συνεργατικό χώρο πολιτισμού και δημιουργικότητας.

Μύλος με Σάπκα

Στο Μύλο του Παππά η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα για το χώρο και τη λειτουργία του, ενώ οι μετέχουσες συνομίλησαν και με εκπροσώπους φορέων που δραστηροποιούνται στο χώρο του Μύλου.

Λίντο Οργανισμός

Θεσγαλα

Spirito, Smartbox, Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Gn studio

dav

Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν επίσης παρουσιάσεις και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, ιδιωτικούς συνεργατικούς χώρους, καινοτόμες επιχειρηματικές συνεργασίες.  Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με: Λίντο Οργανισμός, Γαλλικό Ινστιτούτο, Wisedog, Θεσγάλα, Ενεργοί Πολίτες, τον Επιχειρηματικό πολυχώρο στον οποίο συστεγάζονται το Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας, το Smartbox, το Spirito και Gm studio.

dav

Δεληγιάννης

Αράπκουλε & Αλεξούλης

Επίσης συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα “Λάρισα – Η πόλη που μαθαίνει”, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου για τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου, τη  Δημοτική Σύμβουλο κ. Δέσποινα Αράπκουλε σχετικά με τις δράσεις των Λεσχών Πολιτισμού και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για τον Αθλητισμό κ. Γιάννη Αλεξούλη για τα αθλητικά γεγονότα και δράσεις της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Περικλή Καμάρη για διοργανώσεις και συνεργασίες του Δήμου με τοπικούς φορείς και τις προετοιμασίες για την Οικογιορτή.

Επιπλέον συναντήθηκαν με την Γενική Δ/ντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγγελία Γιοβρή και τον Δ/ντη Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Αριστοτέλη Κωστούλα για τις διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών στον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό της πόλης.

Μουσείο Κούκλας

dav

Ενεργοί Πολίτες

Διαχρονικό Μουσείο

Αβερώφειος

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο “Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου” και στη βιωματική δράση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείο, να παρακολουθήσουν παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού, δράσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας, να ξεναγηθούν στην πολιτιστική διαδρομή του ιστορικού κέντρου και να επισκεφτούν το Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Σίτου και Αλεύρων, το Μουσείο Κούκλας και την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή.

Η επόμενη δράση του προγράμματος έχει ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο Novo Mesto στη Σλοβενία 10-13 Ιουνίου 2018».