Ελλάδα » Πως χρηματοδοτήθηκε το «Επαναστατικό ταμείο»

Πως χρηματοδοτήθηκε το «Επαναστατικό ταμείο»

Πως χρηματοδοτήθηκε το «Επαναστατικό ταμείο»

Την διασύνδεση οικονομικών συναλλαγών μεταξύ κρατούμενων και ποινικών κρατουμένων διαπίστωναν για πρώτη φορά μέσω του εντοπισμού του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν  συλλεχθεί, ποινικοί ζητούσαν διάφορες χάρες από προφυλακισμένα άτομα, κατηγορούμενα για τρομοκρατία τις οποίες της υλοποιούσαν αφού πρώτα συγγενείς και φίλοί τους που βρίσκονταν εκτός φυλακής τα κατέβαλαν.

Τα ποσά κυμαίνονταν στα 50 – 60 έω και 200 ευρώ τα οποία πιστώνονταν στον λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή εκτός φυλακής και τα οποία χρήματα πήγαιναν στο λεγόμενο «Επαναστατικό ταμείο».

Πηγές από την αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν ο αριθμός των ατόμων που έβαζε χρήματα στον λογαριασμό να αυξηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Δεκατέσσερις συλλήψεις για το «επαναστατικό ταμείο»

Νωρίτερα, στο πλαίσιο τεράστιας  επιχείρησης στην Αττική η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 14 συλλήψεις (13 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, έντεκα ανδρών και τριών γυναικών), που τροφοδοτούσαν με χρήματα τραπεζικό λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που είναι προφυλακισμένος για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ κατηγορείται και για την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραπεζικός λογαριασμός φέρεται να είχε ανοιχτεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση του «επαναστατικού ταμείου» άρχισε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος – βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το χρονικό της σύλληψης

Υπενθυμίζεται πως ο Γιαχτζόγλου είχε συλληφθεί στις 28 Οκτωβρίου έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία που νοίκιασε στην Αχαρνών με πλαστά στοιχεία.

Ο 29χρονος κατά τη σύλληψη του έφερε πάνω του πιστόλι ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο οίκημα στην Αχαρνών εντοπίστηκαν έτοιμοι τρομοφάκελοι αλλά και υλικά για την κατασκευή τους.

Επιπλέον, έφερε τρία σακίδια, ένα τσαντάκι μέσης και μία σακούλα σκουπιδιών όπου είχε οκτώ πλαστές ταυτότητες, 2 τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη, 2 εννιάρια πιστόλια και 300 φυσίγγια, 1 τάπερ με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό (χωρίς εκρηκτική ύλη), πλήθος πυροκροτητών, καλώδια, φιτίλια, χρονοδιακόπτες, μπαταρίες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, δηλαδή υλικά με τα οποία μπορούσε να κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Επίσης, είχε ένα λάπτοτ.

ΠΗΓΗ