Θεσσαλία » Παπαστεργίου: Κατακτώντας το μέλλον που μας ανήκει

Παπαστεργίου: Κατακτώντας το μέλλον που μας ανήκει

Παπαστεργίου: Κατακτώντας το μέλλον που μας ανήκει

Με έντονη αισιοδοξία, αλλά με πλήρη επίγνωση της κατάστασης και με δραστικές λύσεις ο Δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε στο 29ο συνέδριο της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων. Μια τιμητική διάκριση, καθώς η ΕΑΣΕ αποτελεί τον πυρήνα των Ελλήνων και ξένων στελεχών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα μας. Με θέμα, δε, του συνεδρίου, το ερώτημα «Τι γεύση έχει το μέλλον: Ηγεσία με το βλέμμα στο αύριο», οι ομιλητές κλήθηκαν καταθέσουν τις απόψεις τους.

Μεταξύ αυτών, ο Μιχ. Μπλέτσας, Ερευνητής & Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab, ΜΙΤ, ο Πάνος Παχατουρίδης, Growth Manager του Facebook για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, «Παπαστράτος», η φωτοδημοσιογράφος Μάρω Κουρή, ο Alexis Perakis – Valat, πρόεδρος του τομέα ανάπτυξης προϊόντων της L’ Oreal, o σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής κ.α.

Το συνέδριο διεξήχθη στο Λαγονήσι το διήμερο 4 και 5 Μαΐου 2018 και ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων ατενίζει το μέλλον.

Ο τρόπος αυτός συνδυάζει «Γενναίες αποφάσεις-  μεθοδικότητα στη διεκδίκηση πόρων από προγράμματα – αντίσταση στον λαϊκισμό». Διότι «διαπιστώσεις κάνεις προεκλογικά. Μετεκλογικά κάνεις έργα».

Επομένως, «η μαγική λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα».

Και για να επιτευχθούν όλα αυτά, τα βήματα είναι συγκεκριμένα:

- ο Δήμος «μπαίνει στα παπούτσια» των δημοτών του

- ο Δήμος δουλεύει σαν να πρόκειται να… ανοίξει άλλος Δήμος

- ο Δήμος παίρνει πρωτοβουλίες για ανάπτυξη.

Ετσι παρουσίασε ο κ. Παπαστεργίου

-  τις λύσεις στον τομέα της «τεχνολογίας για τον άνθρωπο»,

- την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων άμεσα και με ηλεκτρονικό τρόπο ταυτοποίησής τους,

- βασικές αναπτυξιακές δράσεις:

1. Σχέδιο Ασκληπιός

2. Μύλος Ξωτικών

3. Πρωτοβουλία για Παιδεία – STEM, με την παροχή των κι ρομποτικής

4. Πρωτοβουλία για το Κάπνισμα

5. Πρωτοβουλία για το προσφυγικό

Πέντε διαφορετικές μεταξύ τους δραστηριότητες, με έναν μοναδικό στόχο: «Να φύγουμε μπροστά εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με στόχευση στην αλλαγή της νοοτροπίας και με ομαδική λειτουργία. Διότι, όπως με έμφαση τόνισε ο κ. Παπαστεργίου: «Οι καινοτόμες λύσεις θέλουν τομές και πρέπει να τις κάνουμε σήμερα τώρα, χθες, για το αύριο».