Πολιτισμός » Α’ βραβεία και διακρίσεις για μαθητές του ΔΩΛ

Α’ βραβεία και διακρίσεις για μαθητές του ΔΩΛ

Α’ βραβεία και διακρίσεις για μαθητές του ΔΩΛ

Στην Αθήνα, στο ιστορικό κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 6 Μαίου ο 41ος διαγωνισμός πιάνου του πολιτιστικού συλλόγου «Φίλων». Νεαροί πιανίστες απ’ όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν στις διάφορες κατηγορίες σύμφωνα με την ηλικία τους και την δυσκολία του προγράμματος.

Από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο 12χρονος Σταύρος Καριώτης, μαθητής της τάξης του Χρήστου Λενούτσου πήρε Α’ βραβείο με διάκριση, χωρίς να δοθεί άλλο βραβείο στην κατηγορία αυτή.

Επίσης από το ΔΩΛ, ο Νικόλαος Παππάς 17 ετών μαθητής του Χρήστου Κτιστάκη και υποψήφιος για δίπλωμα πιάνου τον Ιούνιο, πήρε το Α’ βραβείο στην κατηγορία Γ2.

Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε την άρτια προετοιμασία των δύο νέων, καθώς και το ξεχωριστό ταλέντο τους, ο συνδυασμός των οποίων υπόσχεται λαμπρό μέλλον.

Και τα δύο παιδιά έχουν πλούσιο ιστορικό, με τον Σταύρο να παίρνει Α’ βραβείο «εκτός συναγωνισμού» στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου του ΔΩΛ, και τον Νίκο να έχει βραβευθεί επανειλημμένα στον Φίλωνα, στο ΔΩΛ και σε άλλες εκδηλώσεις.