Εκπαίδευση » Σχολεία » Open Day Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου: Δίψα για καλά σχολεία! (φωτ.)

Open Day Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου: Δίψα για καλά σχολεία! (φωτ.)

Open Day Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου: Δίψα για καλά σχολεία! (φωτ.)

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στο Open Day που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Τα γνωστά εκπαιδευτήρια της πόλης άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν εκατοντάδες Λαρισαίους που διψούσαν να μάθουν για τη λειτουργία ενός καλού σχολείου.

Κάθε αίθουσα των Εκπαιδευτηρίων μετατράπηκε σε εκθεσιακό χώρο όπου παρουσιάζονταν τα προγράμματα διδασκαλίας των διαφόρων τάξεων (και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από τον παιδικό σταθμό έως και το λύκειο), οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, η ιστορία του σχολείου και διάφορες κοινωνικές, αθλητικές, πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνεισέφεραν οι ογδόντα και πλέον εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι των Εκπαιδευτηρίων. Εντυπωσίασε η παρουσία πολλών μικρών μαθητών του σχολείου, που με χαρά προσέφεραν ως ξεναγοί και πληροφοριοδότες εθελοντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης του σχολείου τους, όπως και η παρουσία μιας μεγάλης ομάδας αποφοίτων της «Ράπτου», που με χαρά και συγκίνηση πλαισίωναν πολλά σταντ της εκδήλωσης.

Στο Open Day παρουσιάστηκε στους τυχερούς επισκέπτες του μεγάλος πλούτος πληροφορίας και εμπειρίας. Γονείς μαθητών, που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο, άλλοι, που είχαν απλά την περιέργεια να δουν από κοντά ένα ιδιωτικό σχολείο (ή τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου, που μετά από εξήντα χρόνια λειτουργίας είναι πια θεσμός για την πόλη μας), ακόμα και εκπαιδευτικοί κρατικών σχολείων, που ήθελαν να «αγοράσουν» ιδέες από ένα καλό σχολείο, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι! Εξίσου ευχαριστημένα φαίνονταν και τα  παιδιά των επισκεπτών, που απασχολήθηκαν από εξειδικευμένους παιδαγωγούς δημιουργικά με έξυπνες αθλοπαιδιές και δημιουργικές δράσεις στο προαύλιο των Εκπαιδευτηρίων!

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου εκπροσώπησε ο εφημέριος του μητροπολιτικού μας ναού π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης, τον Δήμαρχο Λαρισαίων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Απόστολος Σουρλαντζής. Εκπροσωπήθηκαν ακόμα οι εκπαιδευτικές αρχές της περιφέρειας.

Συμπερασματικά, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων κ. Νίκος Ράπτης, η κοινωνία εκτίμησε την πρωτοβουλία του Open Day, και φάνηκε πόσο διψασμένη είναι η κοινωνία «για να έχουν τα παιδιά μας καλή εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (1)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (2)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (3)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (4)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (5)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (6)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (7)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (8)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (9)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (10)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (12)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (13)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (14)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (15)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (16)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (17)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (18)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (19)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (20)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (21)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (22)

εκπαιδευτηρια ραπτου open day (23)