Παραπολιτικά » Λάρισα: Πως θα γίνουν οι εκλογές της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ

Λάρισα: Πως θα γίνουν οι εκλογές της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ

Λάρισα: Πως θα γίνουν οι εκλογές της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί ανοίγει η εκλογική διαδικασία για την εκλογή των μελών και των προεδρείων της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ στο νομό.
Η διαδικασία για την ψηφοφορία είτε μιλάμε για την ΝΟΔΕ, είτε για τις ΔΗΜΤΟ είναι ίδια. Ο κάθε ψηφοφόρος βάζει έναν σταυρό για τον πρόεδρο και τρεις σταυρούς για τα μέλη. Από τη διαδικασία σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ θα αναδειχθούν οι Πρόεδροι και τα 9μελή συμβούλια.
Η διαδικασία των εγγραφών έκλεισε το περασμένο Σάββατο. Οι εκτιμήσεις μιλούν για 5.500 εγγεγραμμένα μέλη αυτή την στιγμή όμως όταν περαστούν συνολικά όλες οι εγγραφές στο σύστημα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000.

Που δεν θα χρειαστεί να στηθεί κάλπη
Κάλπη δεν θα χρειαστεί να στηθεί για τις εκλογές στις ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών καθώς εκεί υπάρχει μια και μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία ενώ τα μέλη είναι εννέα, όσα προβλέπεται από την διαδικασία. Σε αυτές τις περιοχές θα στηθεί κάλπη μόνον για την εκλογική διαδικασία που αφορά την ΝΟΔΕ.
Επίσης δεν θα χρειαστεί το Σώμα των ψηφοφόρων να ψηφίσει για συνέδρους καθώς 29 άτομα προβλέπονται από τις διαδικασίες και τόσοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετέχουν. Σε επίπεδο διεξαγωγής αναμένεται να ανακοινωθεί που θα στηθούν οι κάλπες ανά περιοχή.

Π.Γ

Διαβάστε επίσης: