Παραπολιτικά » Η νικηφόρα εμπειρία Καλογιάννη και το μέλλον της προοδευτικής παράταξης (φωτ.)
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Η νικηφόρα εμπειρία Καλογιάννη και το μέλλον της προοδευτικής παράταξης (φωτ.)

Η νικηφόρα εμπειρία Καλογιάννη και το μέλλον της προοδευτικής παράταξης (φωτ.)

Ανέβασε το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση και είχε θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης».

Δεν ήταν μόνο η σε υψηλό επίπεδο παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Βούτσης, Παππάς, Παπαδημούλης κ.α.), αλλά και η άποψη που ακούστηκε καθαρά από τους περισσότερους εκ των ομιλητών υπέρ της συνεργασίας Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (4)

Αυτή ακριβώς η θέση από το πρωί δίνει τον τόνο σε συζητήσεις, οι οποίες πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (2)

Όμως αυτή η σημαντική εκδήλωση είχε και λαρισαϊκό χρώμα, καθώς εκ των ομιλητών ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας δυνάμεων από την ριζοσπαστική Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία και την Οικολογία. Των συστατικών δυνάμεων, δηλαδή, που συναποτέλεσαν την «Συμπαράταξη Λαρισαίων», η οποία κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 στον Δήμο Λαρισαίων.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (1)

Προφανώς η τοποθέτηση – όπως και η πολιτική εμπειρία – Καλογιάννη «μετράει» για όσα έρχονται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς…

Γ.Α.