Λάρισα » «700.000 οικογένειες θύματα και πάλι…»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

«700.000 οικογένειες θύματα και πάλι…»

«700.000 οικογένειες θύματα και πάλι…»

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας με αφορμή τη μη καταβολή της β’ δόσης του επιδόματος παιδιού:

«Πριν από ένα μήνα ο ΟΠΕΚΑ διαβεβαίωνε πως οι δικαιούχοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν το έντυπο A21 για το επίδομα παιδιού μαζί με την φορολογική δήλωση. Χθες όμως όλα ανατράπηκαν με την ανακοίνωση ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στα τέλη Μαΐου και πως η πληρωμή αναβάλλεται για τέλη Ιουνίου.

Το αρμόδιο υπουργείο για να χρυσώσει το χάπι  σπεύδει να καθησυχάσει τους δικαιούχους λέγοντας ότι η  νέα αίτηση Α21 θα είναι προσιτή σε όλους και θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών. Με τη νέα διαδικασία, αυτό θα γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά για τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αλλά το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, είναι: τόσο καιρό δεν μπορούσαν τα αρμόδια υπουργεία να είναι έτοιμα για να μην υποστούν οι δικαιούχοι τη καθυστέρηση; Όλοι οι δικαιούχοι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους και τα χρήματα αυτά τα περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Η εξέλιξη αυτή μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού 700.000 οικογένειες έπεσαν «θύματα» για ακόμη μια φορά της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού ο οποίος φάνηκε ανήμπορος να πραγματοποιήσει κάτι που δεν φάνταζε και ακατόρθωτο.

Το αρμόδιο υπουργείο  θα μπορούσε να προτιμήσει αντί της αναβολής να χορηγήσει το επίδομα σε όσους πληρώθηκαν την α’ δόση με τα στοιχεία χορήγησης των εισοδημάτων των φορολογικών δηλώσεων του 2017. Κάτι που θα σήμαινε ότι τουλάχιστον θα υλοποιούσε την πρόβλεψη του νόμου για πληρωμή ανά δίμηνο. Προτίμησε όμως την αναβολή…ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!».