Λάρισα » 3η Οικογιορτή: Υγιεινή διατροφή και παραδοσιακά προϊόντα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

3η Οικογιορτή: Υγιεινή διατροφή και παραδοσιακά προϊόντα

3η Οικογιορτή: Υγιεινή διατροφή και παραδοσιακά προϊόντα

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη η 3η Οικογιορτή η οποία θα εκκινήσει με μια ημερίδα που είναι αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή. Η ημερίδα θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα και θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες για το θέμα.
Όμως οι κεντρικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου στο αισθητικό άλσος. Από το Σάββατο θα έχουμε ανταλλαγή σπόρων παρουσίαση αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Όμως η νέα δράση θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα οι συντελεστές των εκδηλώσεων τονίστηκε ότι η 3η Οικογιορτή θα είναι αναβαθμισμένη. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκανε για μια γιορτή «η οποία αποκτά χαρακτηριστικά ετήσιας πανελλήνιας διοργάνωσης».

Γνωστοί Λαρισαίοι σεφ έχουν βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιάσουν το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο της Οικογιορτής μοναδικές παραδοσιακές συνταγές βασισμένες σε εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα μας μυήσει στην γαστρονομική ταυτότητα του τόπου μας.
Ο Καταξιωμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει μοναδικά κατσικάκι ΠΟΠ Ελασσόνας με βότανα Ολύμπου. Ο αναγνωρισμένος ΄σεφ σε Δημήτρης Δημητριάδης μας δείχνει πως φτιάχνεται η παραδοσιακή κρεατόπιτα με πρόβειο. ο Πολύπειρος σεφ Θέμης Σεμερτζίδης θα παρασκευάσει μια παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Συνέντευξη 3

Εκεί θα δοκιμάσετε και παραδοσιακά εδέσματα από συνεταιρισμούς γυναικών. Μοναχές από την μονή της Ανατολής Αγιάς θα μας μυήσουν στα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας. Τέλος ο γνωστός σεφ Βασίλης Παναγούλης με το τμήμα Μαγειρικής του ΟΑΕΔ θα παρασκευάσει την ευεργετική σούπα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής.

Συνέντευξη 2

Την Κυριακή θα υπάρχει αγορά οικοτεχνίας- χειροτεχνίας αλλά θα είναι και ημέρα οινογνωσία όπου θα δοκιμάσουμε ντόπιες ποικιλίες κρασιού από 15 τοπικούς οινοποιούς

3η Οικογιορτή Σήμα

Όλο το πρόγραμμα της Οικογιορτής

Πρόγραμμα ημερίδας

Οικογιορτή πρόγραμμα 1

Οικογιορτή πρόγραμμα 2

Οικογιορτή πρόγραμμα 3