Λάρισα » Στη Λάρισα ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος

Στη Λάρισα ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος

Στη Λάρισα ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος θα επισκεφτεί τη Λάρισα την Πέμπτη 10 Μαΐου  2018, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος», στο οποίο περιγράφει το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το σύμπαν και αφηγείται τη μαγική ιστορία της ζωής των άστρων από τη γέννηση ως την καταστροφή τους, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Κουμουνδούρου 19).

Θα μιλήσουν ο Δημήτριος Ιωαννίδης, φυσικός, Πρόεδρος Δ.Ε. Παραρτήματος Λαρίσης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και ο Σταμάτης Μαλάκος, φυσικός, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του βιβλιοπωλείου ΚΑΛΤΣΑΣ.

10417_Eimaste Astroskoni_LARISA_AFISA

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το άγνωστο συχνά τρομάζει τον κόσμο. Πολλούς τους κάνει να αισθάνονται χαμένοι. Μόνοι. Ανασφαλείς. Σε άλλους το άγνωστο κεντρίζει την περιέργεια. Τους κάνει ανυπόμονους. Περήφανους. Να αισθάνονται μέρος από κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτούς. Και η απόκτηση νέων γνώσεων για το άγνωστο, ειδικά γνώσεων που προκαλούν αλλαγές στις φιλοσοφικές ιδέες του ανθρώπου σχετικά με τον εαυτό του και τη σχέση του με τη φύση, θα αντιμετωπίζεται πάντα με επαίνους και με εχθρότητα μαζί.
Στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άστρα. Όσοι είναι και οι κόκκοι της άμμου όλων των ωκεανών της Γης. Και από την άλλη, στην ύλη που περιέχεται μέσα σε μία μόνο δαχτυλήθρα βρίσκουμε ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια άτομα. Πού βρίσκεται λοιπόν τώρα το κέντρο του Σύμπαντος; Βρίσκεται άραγε ο άνθρωπος πραγματικά πολύ μακριά απ’ αυτό; Ή μήπως το απροσδιόριστο αυτό κέντρο δεν είναι πραγματικά παρά θέμα προοπτικής και σχετικότητας;

Ποιος είναι ο Διονύσης Σιμόπουλος

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 26 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων πλανηταρίου.

Διαβάστε επίσης: