Κόσμος » Ινδία: Δύο άνδρες βίασαν και έκαψαν ζωντανή μία 16χρονη

Ινδία: Δύο άνδρες βίασαν και έκαψαν ζωντανή μία 16χρονη

Ινδία: Δύο άνδρες βίασαν και έκαψαν ζωντανή μία 16χρονη

REUTERS/ANINDITO MUKHERJEE

Δύο άνδρες βίασαν μια έφηβη και την έκαψαν ζωντανή στην Ινδία.

Το κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, απήχθη από το σπίτι της την Πέμπτη, ενώ οι γονείς της είχαν πάει σε έναν γάμο. Οι δράστες την οδήγησαν σε ένα δάσος, στο κρατίδιο Τζάρχαντ και την βίασαν.

Στη συνέχεια η οικογένειά της προσέφυγε στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού και οι τελευταίοι καταδίκασαν τους δράστες να κάνουν 100… κοιλιακούς και να καταβάλουν πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ). Εξοργισμένοι από την ποινή τους, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τους γονείς της 16χρονης. Έπειτα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές έσπευσαν στο σπίτι της 16χρονης και την έκαψαν ζωντανή, με τη βοήθεια συνεργών τους.

Τα τοπικά συμβούλια λύνουν συχνά τις διαφορές στην Ινδία, παρακάμπτοντας το δικαστικό σύστημα που είναι αργό και πολύ ακριβό για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.

Οι δράστες διέφυγαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Μολονότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις.

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης: