Ελλάδα » Τσίπρας: Απολύτως κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση χρέους

Τσίπρας: Απολύτως κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση χρέους

Τσίπρας: Απολύτως κρίσιμη παράμετρος η ρύθμιση χρέους

Η Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «απολύτως κρίσιμη παράμετρο» τη ρύθμιση του χρέους, προκειμένου να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος επιστροφής στο 2010.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είναι η πορεία της οικονομίας που δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο, όσο όμως και τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά την πολυετή κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης: