Θεσσαλία » Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το δίκτυο «Περραιβία»

Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το δίκτυο «Περραιβία»

Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το δίκτυο «Περραιβία»

Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας  ποιότητας και αισθητικής, θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με  τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών  Φορέων της Θεσσαλίας και τίτλο «Μέρες Μουσικής».

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς, θα είναι μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή ελληνική μουσική και θα είναι αφιερωμένες σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεότερης ελληνικής μουσικής, στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο, με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και σίγουρα η καλύτερη μπάντα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα  κείμενα και την αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο  άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας, με την ποιοτικότερη και αισθαντικότερη φωνή στην Ελλάδα, ενώ σε όλες τις συναυλίες εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και έχουν ιερό σκοπό, δεδομένου ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία,  θα  στηριχτούν ταυτόχρονα ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :

1. Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη»,

2. Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 -Τρίκαλα,  Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,

2. Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 – Λάρισα , Θερινό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ»

Διαβάστε επίσης: