Θεσσαλία » Λάρισα: Διάσταση απόψεων για τον «Κλεισθένη» στη ΠΕΔ (φωτ.)
ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ.Σ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Λάρισα: Διάσταση απόψεων για τον «Κλεισθένη» στη ΠΕΔ (φωτ.)

Λάρισα: Διάσταση απόψεων για τον «Κλεισθένη» στη ΠΕΔ (φωτ.)

Με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις επί του σχεδίου εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιώργος Κωτσός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής  στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων με διευρυμένη σύνθεση προκειμένου να συζητήσει εκτάκτως το Σχέδιο Νόμου με τίτλο : Μεταρρύθμιση του πλαισίου της Τ.Α. και να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

ΠΕΔ 7

Στη διευρυμένη συνεδρίαση παρευρίσκονταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, όλοι οι Δήμαρχοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Η ΚΕΔΕ συγκαλεί συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

ΠΕΔ 2

ΠΕΔ 4

Μιλώντας για τον σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κουτσός το χαρακτήρισε έκτρωμα εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα δημιουργήσει χαοτική κατάσταση και δεν θα επιλύσει τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης. «Βλέπουμε μια επιχείρηση αποδόμησης της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως δια μέσω του εκλογικού συστήματος, δημιουργώντας διαλυτικά φαινόμενα πάνω στη αυτοδιοίκηση. Θέλουμε να καλέσουμε ξανά τον υπουργό να συζητήσουμε την μεταρρύθμιση ξεκινώντας με λευκό χαρτί. Στην ΚΕΔΕ να θυμίσω ότι πρότεινα να δηλώσουμε όλοι τις παραιτήσεις μας αν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτό το σχέδιο», σημείωσε ο κ. Κωτσός.

ΠΕΔ 3

ΠΕΔ 5

Σε εντελώς αντίθετη ρότα βρίσκεται ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. «Κάποιοι ονοματίζουν το σχέδιο «τερατούργημα». Είμαι από τους ανθρώπους που ουδέποτε όποιο νομοσχέδιο κατατέθηκε δεν τον ονομάτισα έτσι. Μάλιστα αυτοί που λένε τερατούργημα τον «Κλεισθένη» φαντάζομαι ότι έτσι θα ονοματίζουν και τον «Καλλικράτης» γιατί εδώ μιλάμε περί τροποποιήσεων. Έχω εντελώς άλλη άποψη και διαφωνώ. Άλλωστε ότι προτείνεται είναι ανοιχτό για συζήτηση με έναν στόχο: Πως η αυτοδιοίκηση θα μπορέσει στο νέο μεταμνημονιακό περιβάλλον να παίξει το ρόλο της», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης. Ο δήμαρχος Λαρισαίων πάντως παραδέχθηκε ότι οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες για συνθέσεις «σε όλα τα επίπεδα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Στην τοπική κοινότητα έχουμε την δυνατότητα όχι μόνον να έχουμε απλή αναλογική, αλλά εκφράζονται και πολίτες μέσα από συγκεκριμένες ομάδες  που δεν συνοδεύουν τα ψηφοδέλτιά τους», κατέληξε.

ΠΕΔ 6

Διαβάστε επίσης: