Πολιτισμός » Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας στη Βαλένθια της Ισπανίας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας στη Βαλένθια της Ισπανίας

Συμμετέχει στο 35ο διεθνές πολιτιστικό φόρουμ
Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας στη Βαλένθια της Ισπανίας

Το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας έχει προσκληθεί  και θα ταξιδέψει στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 9 έως τις 15 Μαΐου 2018 για να συμμετάσχει σε μια σημαντική πολιτιστική διεθνή συνάντηση. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας έχει κάνει μια σημαντική εξαγωγή πολιτισμού, ταξιδεύοντας και παρουσιάζοντας αξιόλογες παραστάσεις στις πόλεις Μόσχα, Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Σολτ Λέικ Σίτι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βελιγράδι, Ρώμη, Τελ Αβίβ, Πεκίνο, Σεούλ, Χάιφα, Αβινιόν, Σαν Ρέμο, Κόμο, Λουγκάνο, Μοντένα, Λίλ, Λιεβίν, Αγκριτζέντο κ.α.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (2)

Οι παραστάσεις θα γίνονται σε επιλεγμένα θέατρα στη Βαλένθια και στη μεσαιωνική πόλη Καστεγιόν (Castellόn). Ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης προετοίμασε ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί ως θέαμα υψηλής αισθητικής. Η χορευτική ομάδα προετοιμάζεται γι’ αυτό το πρόγραμμα γεμάτο δυναμισμό και ένταση, με  εναλλαγές μελωδιών, χορών, ρυθμών, τραγουδιών, ενδυμασιών αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις επιβλητικές φορεσιές του Λυκείου των Ελληνίδων, και τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν την αποστολή είναι η φημισμένη κομπανία χάλκινων πνευστών του  Ζώρα από τη Γουμένισσα Κιλκίς.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (1)

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (1)

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία, τις γραφικές γειτονιές της πόλης, καθώς και τη σύγχρονη πόλη της Βαλένθια και της ευρύτερης  περιοχής.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας για άλλη μία φορά θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο του που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

 

Διαβάστε επίσης: