Ελλάδα » Σκυλί… υιοθέτησε και θηλάζει τρία ορφανά γατάκια (φωτ.)

Σκυλί… υιοθέτησε και θηλάζει τρία ορφανά γατάκια (φωτ.)

Σκυλί… υιοθέτησε και θηλάζει τρία ορφανά γατάκια (φωτ.)

Η Ζιζέλ ένα σκυλί ηλικίας 6 ετών  που λόγω ατυχήματος δεν κατάφερε ποτέ να μείνει έγκυος σήμερα είναι «μητέρα» τριών ορφανών γατιών αφού όχι μόνο τα φροντίζει με περισσή αγάπη, αλλά και τα θηλάζει!

Η κ.Ιωάννα Μητροπούλου και η κ. Αντζουλέτου Ζαχαρούλα είναι δύο πολύ καλές φίλες και ένα από τα κοινά τους χαρακτηριστικά είναι η αγάπη τους στα ζώα.

Πριν από περίπου 25 ημέρες , στη Μυρσίνη όπου διαμένουν, βρήκαν δίπλα σε θάμνο, τρία νεογέννητα γατάκια, χωρίς τη μητέρα τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα πήραν στο σπίτι τους για να τα φροντίσουν.

Τα τρία γατάκια κατέληξαν λοιπόν στο σπίτι της Ιωάννας η οποία έχει και ένα σκυλί την Ζιζέλ, ένα ημίαιμο πίντσερ. Η Ζιζέλ 6 ετών σήμερα είχε προ ετών ένα ατύχημα εξαιτίας του οποίου δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει κουτάβια. Όμως η μητρότητα ήταν πάντα μέσα της…

«Υιοθεσία και θηλασμός»

Τις δύο πρώτες μέρες η Ζαχαρούλα, η Ιωάννα και ο αδελφός της  Νίκος φρόντιζαν τα γατάκια και τα τάϊζαν κάθε δύο ώρες με μπιμπερό.  Η Ζιζέλ βλέποντας τα γατάκια στο σπίτι όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά παρακολουθούσε με προσοχή.  Από την τρίτη ημέρα όμως  ανέλαβε δράση. Πλησίασε τα τρία γατάκια και τα πήρε με προσοχή στο καλάθι που κοιμάται. Και εκεί , όπως πρόσεξαν η Ιωάννα και ο Νίκος, αυτά άρχιζαν αν θηλάζουν αφού ξαφνικά η σκυλίτσα απέκτησε γάλα!

Τσάγκου: «Ένστικτο μητρότητας»

Η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου μας δίνει την εξήγηση σε αυτή την περίεργη αλλά και όμορφη σχέση: «Αν και μεγαλώσαμε με τη ρήση “τρώγονται σαν το σκύλο με τη γάτα” , εδώ  έχουμε μια εξαίρεση. Μια σκυλίτσα που όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και αναθρέφει τα γατάκια. Άλλο ένα παράδειγμα που η φύση μας διδάσκει. Η φύση βρίσκει πάντα λύση. Το ένστικτο της μητρότητας πάνω από όλα. Η σκυλίτσα, μέσω του συνδρόμου της ψευδοκύησης  βρίσκει λύση για να σώσει έναν άλλον έμβιο οργανισμό που έχει ανάγκη. Αυξάνεται η ορμόνη, προλακτίνη, υπεύθυνη για την γαλακτοπαραγωγή και η σκυλίτσα παράγει γάλα. Κι όλα αυτά με τη φροντίδα δυο κοριτσιών που όχι μόνο δεν αδιαφορήσαν όταν βρήκαν τα γατάκια αντίθετα έχασαν τον ύπνο τους, άλλαξαν το πρόγραμμα τους και έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τα σώσουν».

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης: