Αθλητισμός » Καλογιάννης: Στον αθλητισμό λύνουμε ζητήματα…
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΡΙΣΙΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΣΛ

Καλογιάννης: Στον αθλητισμό λύνουμε ζητήματα…

Καλογιάννης: Στον αθλητισμό λύνουμε ζητήματα…

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας και εκπροσώπων σωματείων της πόλης της Λάρισας.

Σύσκεψη στην οποία έδωσαν το παρών και οι κ.κ. Σούλτης, Αδαμόπουλος, Κωσταρόπουλος και Αλεξούλης από την πλευρά του Δήμου, πλην του Δημάρχου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων.

ΕΠΣΛ-ΔΗΜΟΣ (3)

Αρχικά ο κ. Μπουχλαριώτης τόνισε την αγαστή συνεργασία της ΕΠΣΛ με το Δήμο Λαρισαίων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η σημερινή σύσκεψη είναι συνέχεια αφενός των συσκέψεων που έχουμε κάνει και με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, αλλά της προσωπικής συνάντησης που είχαμε με τον κ. Καλογιάννη και έχει έναν και μόνο στόχο, να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και μέσα από την κοινή προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις».

Ο κ. Μπουχλαριώτης μάλιστα χαρακτήρισε «πρωτοπόρο» το Δήμο Λαρισαίων που ήδη έχει εγκαταστήσει απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα και κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια για να μπορέσουν να τους χρησιμοποιούν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο Ενωσιακό γήπεδο, το οποίο όπως τόνισε θα πρέπει να γίνει το «σπίτι» του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

ΕΠΣΛ-ΔΗΜΟΣ (1)

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης  έκανε λόγο για άψογη συνεργασία του Δήμου με την ΕΠΣΛ, επισημαίνοντας ότι στο χώρο του αθλητισμού «ζει και κινείται» ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων και κυρίως παιδιών στις ακαδημίες (2.500 όπως είπε χαρακτηριστικά) και στη συνέχεια κατέγραψε τις δράσεις της δημοτικής αρχής:

1.Πλέον θα υπάρχει ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα δημοτικά γήπεδα. Έργο με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ που σήμερα μάλιστα βρέθηκε και ο ανάδοχος του. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα καταστεί δυνατή η επέκταση του ωραρίου χρήσης των γηπέδου, που θα «λύσει τα χέρια» πολλών σωματείων.

2.Συντήρηση ή αποκατάσταση των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων Θεσσαλικό, Κουκολίτσιος-Μουσιάρης, Μητσιμπόνας και Νεάπολης.

ΕΠΣΛ-ΔΗΜΟΣ (6)

3.Απινιδωτές σε 11 γήπεδα της πόλης. Κάλεσε μάλιστα και ο κ. Καλογιάννης τα σωματεία να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να ακούμε, έπεσε κάτω ο άνθρωπος και πέθανε».

4.Θα προκηρυχθούν έργα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα Ανθούπολης, Κουτσοχέρου, Αμυγδαλέας, Ραχούλας, Γιάννουλης και Φαλάνης, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα ανάλογα έργα στο γήπεδο του Ελευθεραί.

5.Θα γίνει μελέτη με σκοπό να μονιμοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν στα γήπεδα για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση.

ΕΠΣΛ-ΔΗΜΟΣ (7)

6.Θα γίνει επίσης μία μεγάλη μελέτη για έργα συντήρησης και αποκατάστασης στους χώρους υγιεινής και αποδυτηρίων όλων των δημοτικών γηπέδων.

Αναφερόμενος μάλιστα στο Ενωσιακό γήπεδο, ο κ. Καλογιάννης επισήμανε ότι «δεν θα κάνουμε ότι έγινε στο παρελθόν. Το γήπεδο αυτό δεν θα το παραπέμψουμε στις Καλένδες. Βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου και ελπίζουμε να τον βρούμε σύντομα για να σας καλέσουμε να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια της ευρείας σύσκεψη καταγράφηκαν τα προβλήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: