Οικονομία » Ερωτηματικό το νέο απογευματινό θερινό ωράριο καταστημάτων στη Λάρισα (φωτ.)
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΛ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ OPEN MALL ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Ερωτηματικό το νέο απογευματινό θερινό ωράριο καταστημάτων στη Λάρισα (φωτ.)

Ερωτηματικό το νέο απογευματινό θερινό ωράριο καταστημάτων στη Λάρισα (φωτ.)

Πραγματικά ενδιαφέρουσα ήταν η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο το απόγευμα της Πέμπτης.

Το βασικότερο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στην αλλαγή του απογευματινού θερινού ωραρίου των καταστημάτων στη Λάρισα. Η πρόταση  αφορούσε στο άνοιγμα των καταστημάτων- από 17.30-21.00 που ήταν μέχρι σήμερα- σε 18.00- 21.30 για τα απογεύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Φαίνεται ότι αυτή η πρόταση συνάντησε αντιδράσεις και αποφασίστηκε να υπάρξει ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του ΕΣΛ ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Δηλαδή για το εάν θα αλλάξει ή όχι.

Εμπορικός Σύλλογος 2

Επίσης παρουσιάστηκε και η έρευνα που διενήργησε ο ΕΣΛ και αφορούσε στην άποψη των μελών του για την εφαρμογή του μέτρου που έχει να κάνει με το κλείσιμο των καταστημάτων για 8 Σάββατα μέσα στους θερινούς μήνες. Η έρευνα έδειξε ότι οι καταστηματάρχες συμφωνούν στην εφαρμογή του σε ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 74,39%. Αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων αυτά τα Σάββατα.

Παπαδόπουλος

Στην ομιλία του όμως ο Πρόεδρος του ΕΣΛ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη δημιουργία Open Mall σε συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων όπως σας είχε πληροφορήσει σχετικά η Larissanet.

Εμπορικός Σύλλογος 3

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «για την επόμενη τριετία το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι μια πρόκληση για την πόλη ώστε να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς».

 

Διαβάστε επίσης: