Ελλάδα » Εμποροϋπάλληλοι: Νέα απεργία στις 6/5 για την κυριακάτικη αργία

Εμποροϋπάλληλοι: Νέα απεργία στις 6/5 για την κυριακάτικη αργία

Εμποροϋπάλληλοι: Νέα απεργία στις 6/5 για την κυριακάτικη αργία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ανακοίνωσε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 6 Μαΐου, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΥΕ αναφέρεται επίσης ότι: «Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρων απεργιών για κάθε Κυριακή την περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο 2018 στις περιοχές που ορίζει ο Ν. 4472/17 και η σχετική Υπουργική Απόφαση και στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων: α) Δήμος Αθηναίων, β) Δήμος Πειραιά, γ) περιφερειακή Ενότητα νότιου Τομέα Αθηνών (παραλιακό μέτωπο), δ) ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και ε) στην περιοχή γύρω από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα μας.

Δεν χαρίζουμε ούτε μια (1) Κυριακή στα malls, στις πολυεθνικές του εμπορίου, στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και στην Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν κατάργησε τη μνημονιακή νομοθεσία αλλά διεύρυνε τις Κυριακές.

Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, στους εξευτελιστικούς μισθούς, στην κατάργηση της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής».

Διαβάστε επίσης: