Οικονομία » Διοικήτρια ΟΑΕΔ από Λάρισα: Ο Οργανισμός βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας (φωτ.)
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διοικήτρια ΟΑΕΔ από Λάρισα: Ο Οργανισμός βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας (φωτ.)

Διοικήτρια ΟΑΕΔ από Λάρισα: Ο Οργανισμός βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας (φωτ.)

Εκδήλωση διοργανώσε ο ΟΑΕΔ – Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα  του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου) με θέμα: «Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την Απασχόληση και προβάλλει Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. Η κα Καραμεσίνη τόνισε ότι «Ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να προσαρμόσει το ρόλο του στα νέα δεδομένα. Στα νέα δεδομένα της οικονομικής ανάκαμψης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να οδηγήσει στην εξέλιξη ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Ο ΟΑΕΔ πάντα συνέβαλε στην απορρόφηση της ανεργίας και στο να είναι η ανάπτυξη, δίκαιη. Ταυτόχρονα όμως πάντα συνέβαλε στο να διαθέτει στις επιχειρήσεις κατάλληλο εργατικό δυναμικό. Στις σημερινές συνθήκες, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε μέσα από το θεσμό των εργασιακών συμβούλων εργοδοτών, στη προμήθεια προς τις επιχειρήσεις με κατάλληλο εργατικό δυναμικό, ανάλογα με τις ανάγκες και τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ανέργων, τους οποίους εξυπηρετούμε και υποστηρίζουμε στην πορεία της εργασιακής τους ένταξης. Επίσης ο οργανισμός θα συμβάλει στη προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά θα μπορέσει να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι έγιναν άνεργοι, ώστε να ξεκινήσουν ξανά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Νομίζω ότι εάν συνεχίσουμε αναπτύσσοντας νέα εργαλεία στις νέες συγκυρίες μπορούμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο της περιόδου που ξεκινά».

Η Όλγα Τσιούρβα , Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας μιλώντας για την εκδήλωση σημείωσε ότι «σήμερα θα δούμε εμπειρίες κινητικότητας από δημοσίους υπαλλήλους που πήγαν να δουλέψουν στο εξωτερικό, όπως και από σχολεία που συμμετέχουν στα Erasmus».

Ο Δημήτρης Μαραγκός που εκπροσωπούσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και είναι  Συντονιστής Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» υπογράμμισε ότι «ουσιαστικά βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε γνωστές δύο βασικές μας δράσεις και έχουν να κάνουν με τη δικτύωση. Υλοποιούμε την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» η οποία σκοπεύει να δικτυώσει και να διασυνδέσει του Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Ο δεύτερος πυλώνας έχει στόχο να δικτυώσει τις επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να συμμετέχουν σε καινοτόμες και συνεργασίες με στόχο την ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επόπεδο».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΟΑΕΔ 2

ΟΑΕΔ 3

ΟΑΕΔ 4

ΟΑΕΔ 5

ΟΑΕΔ 6

 

Διαβάστε επίσης: