Πολιτισμός » Στη Θεσσαλονίκη η παιδική κλασική ορχήστρα του ΣΩΛ

Στη Θεσσαλονίκη η παιδική κλασική ορχήστρα του ΣΩΛ

Στη Θεσσαλονίκη η παιδική κλασική ορχήστρα του ΣΩΛ

Την Κυριακή 29 Απριλίου, η παιδική κλασική ορχήστρα «Solartino» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας μετέβη στην Θεσσαλονίκη όπου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ελεάνας Βλιτσάκη, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε εργαστήρι ορχήστρας σε σύμπραξη με την αντίστοιχη ορχήστρα του ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ω.Φ.Ν), υπό την καθοδήγηση της επίσης Λαρισαίας υπεύθυνης του Ω.Φ.Ν Παρασκευής Καραγιάννη.

ΣΩΛ (2)

Τα δυο σύνολα ετοίμασαν από κοινού ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα, το οποίο και παρουσίασαν σε κοινή συναυλία στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου Φ. Νάκας στην Θεσσαλονίκη, καταφέρνοντας να φέρουν εις πέρας τις οδηγίες δυο διαφορετικών μαέστρων αλλά και να συνεργαστούν δίπλα-δίπλα με παιδιά διαφορετικών δασκάλων σε ένα κοινό στόχο, το άρτιο μουσικό αποτέλεσμα ενός συνόλου.

ΣΩΛ (3)

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την ορχήστρα εγχόρδων των μεγάλων μαθητών και καθηγητών του ωδείου, και παρακολούθησαν ως θεατές ένα κουαρτέτο εγχόρδων που παρουσιάστηκε από καθηγητές του ωδείου. Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για την Λάρισα, μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά.

ΣΩΛ (4)

Διαβάστε επίσης: