Ελλάδα » Πως το προσκύνημα στο Άγιο Όρος εξελίχθηκε σε τραγωδία
ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Πως το προσκύνημα στο Άγιο Όρος εξελίχθηκε σε τραγωδία

Πως το προσκύνημα στο Άγιο Όρος εξελίχθηκε σε τραγωδία

Ήταν μια επίσκεψη – προσκύνημα στο Άγιο Όρος … που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελισσόταν σε τραγωδία. Ο γνωστός αναισθησιολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γιώργος Καραντινός και η παρέα του κατευθύνονταν από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου είχαν διανυκτερεύσει, προς τη Μονή του Οσίου Γρηγορίου, στο Άγιο Όρος. Είχαν σχεδόν φτάσει κι απέμενε ένα ανηφορικό τμήμα, όπου έγινε το κακό. Ο 62χρονος Γιώργος Καραντινός έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στον γκρεμό βάθους περίπου 8 μέτρων.

Συγκλονισμένος ο φίλος του Μανόλης Βλαστός περιέγραψε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι ο γκρεμός ήταν απότομος με κοφτερά βράχια. «Ο Γιώργος έσβησε σχεδόν ακαριαία. Έζησε μόλις δύο λεπτά». Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι είναι συντετριμμένοι. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκε ο φίλος τους. Τόσο απροσδόκητα και άδικα. «Είχαμε διανυκτερεύσει στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, πηγαίναμε στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου και είχαμε προγραμματίσει να αναχωρήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Ο Γιώργος Καραντινός μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας, έναν ακόμα αναισθησιολόγο, έναν ακτινολόγο, έναν νοσηλευτή και τον κ. Βλαστό είχαν φθάσει στο Άγιο Όρος το Σάββατο. Στις Καρυές συνάντησαν τυχαία άλλη παρέα γνωστών Ηρακλειωτών, κουβέντιασαν, γέλασαν, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο γιατρός ήταν πολύ χαρούμενος και το έδειχνε, όπως μας περιέγραψαν σε κατάσταση σοκ μέλη της άλλης παρέας. Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης. «Α ρε γιατρέ… πόση χαρά είχες όταν σε είδαμε στις Καρυές…τι είναι η ζωή… ένα τσαφ» σχολίαζαν συγκλονισμένοι στο facebook.

giatros-agio-oros_180501_192644

10290647_565720110210839_2269664727273524125_n

Η είδηση του ξαφνικού και βίαιου θανάτου του 62χρονου αναισθησιολόγου, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου επί δημαρχίας του Γιάννη Κουράκη, έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του, φίλους, συναδέλφους αλλά και ασθενείς. Ο γιατρός δεν ξεχώριζε μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και ως άνθρωπος. Πάντα ανοιχτόκαρδος. Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα και στο Facebook. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το προσκύνημα στο Άγιο Όρος θα κατέληγε σε τραγωδία.

giatros-agio-oros1_180501_192642

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Διαβάστε επίσης: