Εκπαίδευση » Σχολεία » Αρχαία νομίσματα «γνώρισαν» οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Αρχαία νομίσματα «γνώρισαν» οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Αρχαία νομίσματα «γνώρισαν» οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Τη Νομισματική  Συλλογή  της  Alpha Bank,  είχαν  τη δυνατότητα  να γνωρίσουν  οι  μαθητές   του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υλοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα».

«Ανοίγοντας τη βαλίτσα «Μουσείο»,  που ταξίδεψε μέχρι το σχολείο μας, οι μαθητές μας είδαν, άγγιξαν και περιεργάστηκαν τα αντίγραφα  αρχαίων νομισμάτων.  Άκουσαν και έμαθαν την ιστορία τους. Συναρμολόγησαν τον χάρτη παζλ, μεταφερόμενοι πίσω στο χρόνο. Δημιούργησαν το δικό τους νομισματοκοπείο, καθώς κατασκεύασαν νομίσματα από πλαστελίνη.

16 Δημοτικο 1

Σαν αυθεντικοί εικονογράφοι, ζωγράφισαν τις δύο όψεις του νομίσματος,  στα δικά τους έργα τέχνης. Ο ζήλος, ο ενθουσιασμός και το μεράκι περίσσευε σε όλες τις δραστηριότητες. Τα οφέλη του προγράμματος πολλά και εποικοδομητικά. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων  Δ1, Δ3, Ε1, Ε2, και ΣΤ2 με την καθοδήγηση  των υπεύθυνων δασκάλων τους αντίστοιχα, Μανώλη Βασιλική, Γκανάβα Θεοδώρα, Τσιτσιλή  Όλγα, Μπότη Ευαγγελία και Μπουργάνη Γεωργία» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: