Εκπαίδευση » 5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τον πολιτισμό στο ΔΩΛ (φωτ.)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τον πολιτισμό στο ΔΩΛ (φωτ.)

5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τον πολιτισμό στο ΔΩΛ (φωτ.)

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» πραγματοποιείται από σήμερα το πρωί και έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στη διοργάνωση του Μαθητικού Συνεδρίου, που τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Τυρνάβου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας- Διαχρονικό Μουσείο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και άλλοι φορείς και είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.
Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας, αλλά και του νέου Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα», με φορείς– ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, με σκοπό την στήριξη των εκπ/κών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) των Δικτύων.

Στο Μαθητικό Συνέδριο οι μαθητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεων τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Τις εργασίες του Συνεδρίου πλαισιώνουν οι συνδιοργανωτές φορείς με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς: «Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό στο Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας» από το Διαχρονικό Μουσείο, «Φιλοτεχνώ καρτ-ποσταλ με λαϊκά μοτίβα για να γνωρίσω στους μακρινούς φίλους μου τη Θεσσαλική Παράδοση» από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, «Γνωρίζω όργανα και μουσικές του τόπου μας» Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Οι μικροί σύνεδροι αλλά και οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί θα πάρουν φάκελο με χρήσιμο υλικό για τον πολιτισμό του τόπου τους, που πρόσφεραν οι συνδιοργανωτές.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τι συνέδριο

Μαθητικό συνέδριο 2

Μαθητικό συνέδριο 3

Μαθητικό συνέδριο 1

Μαθητικό συνέδριο 4

Μαθητικό συν'εδριο 6

Μαθητικό συνέδριο 5

Διαβάστε επίσης: