Εκπαίδευση » Σχολεία » Βιωματικά εργαστήρια για θεολόγους – καθηγητές του ν. Λάρισας

Βιωματικά εργαστήρια για θεολόγους – καθηγητές του ν. Λάρισας

Βιωματικά εργαστήρια για θεολόγους – καθηγητές του ν. Λάρισας
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών – Ερευνητικό Κέντρο στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων πραγματοποίησε από κοινού με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις 12 Φεβρουαρίου Επιμορφωτική Ημερίδα για τους θεολόγους-καθηγητές με θέμα: «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και η αξιοποίηση του Φακέλου Μαθήματος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο».Η ημερίδα αυτή με τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος θεολόγων του Ν. Λάρισας και στην πόλη της Λάρισας με θέμα: «Αποφασίζοντας για την οργάνωση ενός διδακτικού δίωρου σύμφωνα με το  Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στις 9.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Μεζούρλο.

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν κ. Στρατής Ψάλτου,  Σύμβουλος Θεολόγων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και η κ. Όλγα Γριζοπούλου, Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το Νέο Πρόγραμμα Δημοτικού – Γυμνασίου και Μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος της Α’ Γυμνασίου. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μάθημα των θρησκευτικών στο σημερινό σχολείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρία στην ολομέλεια και δυο βιωματικά εργαστηρία, ένα για το Γυμνάσιο και ένα για το Λύκειο. Ο αριθμός των καθηγητών που θα λάβει μέρος στα εργαστήρια  είναι περιορισμένος και δε θα ξεπερνά τους 15- ανά εργαστήριο.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα συντονίσουν οι:

Απόστολος Μπάρλος, Θεολόγος, Επιμορφωτής Επιμορφωτών του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, Συγγραφέας Σχολικών Εγχειριδίων, Μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος της Α’ Γυμνασίου.Βάσω Γώγου, Θεολόγος, Φιλόλογος, Ζωγράφος, Επιμορφώτρια Επιμορφωτών του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, Μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο Μαθήματος  της Α’ Γυμνασίου.

Σουλτάνα Γκαργκάνα, Θεολόγος καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Δεσκάτης Γρεβενών, Μέλος της συγγραφικής ομάδας του ΙΕΠ για το Φάκελο του Μαθήματος της Β΄ Λυκείου.

Τάνια Αβέλλα, Θεολόγος, Επιμορφώτρια του ΙΕΠ στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών των Θρησκευτικών, Αποσπασμένη στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

«Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου τηλ. 24210 93553, στην παρακάτω διεύθυνση: www.acadimia.org και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου–(κ. Βαλίλα Γιαννουτάκη στο giannoutaki@acadimia.org) μέχρι την Πέμπτη 03 Μαΐου.
Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε και την Φόρμα συμμετοχής Online

  • Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στα εργαστήρια θα αποσταλεί στο προσωπικό σας mail στις 03 Μαΐου.
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης» κλείνει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: