Παραπολιτικά » Ο Μάξιμος, ο Ερντογάν και οι μαθητές…

Ο Μάξιμος, ο Ερντογάν και οι μαθητές…

Ο Μάξιμος, ο Ερντογάν και οι μαθητές…

Ιδιαίτερα επίκαιρη η προτροπή του Μάξιμου στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Λάρισας, που του προσέφεραν το λεύκωμα που επιμελήθηκαν «Μικρά Ασία πριν και μετά…». «Κρατήστε ζωντανή την αληθινή ιστορία της Μικρασίας!» τους είπε ο Χαρακόπουλος.
Χθες, ο Ερτογάν, μιλώντας στη Σμύρνη, υποστήριξε ότι οι Έλληνες έκαψαν την «γκιαούρ Ιζμίρ», όπως την αποκαλούσαν λόγω της υπεροχής του ελληνικού πληθυσμού πριν την μικρασιατική καταστροφή.
Όπως σχολίαζε ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής και συγγραφέας «όταν υπάρχουν Έλληνες που αποκαλούν τη σφαγή της Σμύρνης “συνωστισμό”, μη μας κάνει εντύπωση η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία  των Χριστιανών της Ανατολής, Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων. Ούτε και η κατά παραγγελία συγγραφή “ιστορίας” από την Τουρκία με πακτωλό χρημάτων».
Ο Χαρακόπουλος, που έχει ασχοληθεί ως ερευνητής με την ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού -το διδακτορικό του ήταν για τους Ρωμιούς της Καππαδοκίας- δεν έκρυψε τη χαρά του για την ιδιαίτερα τιμητική προσφορά των παιδιών και καθηγητών του Εσπερινού Λυκείου στο πρόσωπό του.

T.K.

Διαβάστε επίσης: