Πολιτισμός » Αφιέρωμα στη λυρική μουσική
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΟΜΟΥΣΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφιέρωμα στη λυρική μουσική

Αφιέρωμα στη λυρική μουσική

Η Χορωδία της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας ,υπό τη δ/νση της κ. Μάγδας Αλεξανδρή – Δημόκα, διοργανώνει χορωδιακή  βραδιά -αφιέρωμα στο μαγικό κόσμο της λυρικής μουσικής  στις 5- 5-2018, ημέρα Σάββατο  και ώρα 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι διάσημοι σολίστες Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Αντώνης Συριανός (τενόρος), Ιορδάνης Παπάζογλου (βαρύτονος) και οι μουσικοί  Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο), Χάιδω Ευθυμίου (ακορντεόν), Δημοσθένης Πανταζόπουλος και Κων/νος Σπανός (βιολί).

Scan

Η υψίφωνος Δέσποινα Σκαρλάτου, που τραγουδάει για πρώτη φορά στην πόλη μας, έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από 22 χρονών εμφανίστηκε σε  πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διάσημες όπερες στην Ε.Λ. Σ. και στα μεγάλα λυρικά θέατρα της Ιταλίας , τιμήθηκε με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συνεργαστεί με επώνυμους μαέστρους, σκηνοθέτες και συνθέτες.

_BSC3386

Ο τενόρος Αντώνης Συριανός, με βασικές σπουδές Νομικής, σπούδασε μουσική στο Ωδείο του Παρισιού και στη Σχολή της Σκάλας του Μιλάνου. Ως σολίστας από το 2000 έκανε πολυάριθμες εμφανίσεις σε πολλά θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει όπερες, μιούζικαλ, ορατόρια, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη της ελληνικής, ναπολιτάνικης, τουρκικής και ισπανικής μουσικής.

Φωτ. Παπάζογλου

Ο βαρύτονος Ιορδάνης Παπάζογλου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μέλος και σολίστ της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου. Έκανε σπουδές στο λυρικό τραγούδι και κατέχει δίπλωμα Μονωδίας. Στο καλλιτεχνικό του ενεργητικό περιλαμβάνονται πολλά προσωπικά ρεσιτάλ και πολυάριθμες εμφανίσεις με ποικίλο  ρεπερτόριο ( άριες, ορατόρια, καντάτες κ. ά. ).

image

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η θεατρολόγος κ. Μαρία Παπουτσή.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περ/κής Ενότητας Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιείται σε  συνεργασία με το Δημοτικό  Ωδείο  Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: