Παραπολιτικά » Τι σκέφτονται για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής…
ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Τι σκέφτονται για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής…

Τι σκέφτονται για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής…

Μετά τη συγκρότηση των οργάνων σε κεντρικό επίπεδο – Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και Εκτελεστική Γραμματεία – πλέον σειρά έχει η τοπική οργανωτική διάρθρωση του Κινήματος Αλλαγής.

Πολλά θα αποφασιστούν από την Εκτελεστική Γραμματεία, όμως όσα ακούγονται είναι ενδεικτικά αυτών συζητούνται και στη Λάρισα μεταξύ των στελεχών. Άλλωστε έρχεται καυτό – πολιτικά – χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη παρουσία ο  φορέας, η οποία προϋποθέτει να έχει τελειώσει με τα οργανωτικά.

Από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής να έχουν οριστεί στις αρχές Μαΐου. Σ’ αυτές πιθανότατα θα ισχύσει χαμηλό όριο συμμετοχής των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει ασυμβίβαστο ώστε μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ να μην έχει τη δυνατότητα να είναι και μέλος της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής. Ασυμβίβαστο θα ισχύσει και στη θέση του γραμματέα, δηλαδή ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να είναι και γραμματέας της Νομαρχιακής του νέου πολιτικού φορέα.

Αυτό, προφανώς, συζητείται ώστε αφενός να μην υπάρχει πλήρης «πασοκοποίηση» των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής και αφετέρου να διατηρηθεί σε τοπικό επίπεδο η υπάρχουσα δομή του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον, δε, παρουσιάζει η πιθανότητα εκλογών για την ανάδειξη οργάνων στις Δημοτικές Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής. Αυτές – εφόσον γίνουν – αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Οψόμεθα…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: