Οικονομία » Συνέλευση ΣΘΕΒ: Έτος- αφετηρία για την ανάπτυξη το 2018 (φωτ.)
ΠΟΥ ΠΡΑΓMΑΤΟΠΟΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Συνέλευση ΣΘΕΒ: Έτος- αφετηρία για την ανάπτυξη το 2018 (φωτ.)

Συνέλευση ΣΘΕΒ: Έτος- αφετηρία για την ανάπτυξη το 2018 (φωτ.)

(φωτό tsantopoulos)

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, σήμερα Κυριακή  στην αίθουσα «Αχιλλέας» του Ξενοδοχείου «Larissa Imperial»

Οι εργασίες της κλειστής συνέλευσης του Συνδέσμου ξεκίνησαν στις 18.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνέχεια και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή Συνέλευση με ομιλίες, του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόη Λαμπριανίδη, του Εκπροσώπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Γ.Γ. Κ.Ο., Βουλευτή, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, του Ευρωβουλευτή «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ», κ. Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του Προέδρου ΣΘΕΒ, κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόη Λαμπριανίδη στην τΟποθέτηση του ανέφερε:

«Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε όλες τις πρακτικές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την ανάπτυξη υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για το λόγο αυτό πρέπει να δημιουργηθούν συγκεκριμένα άτομα. Το θέμα της φορολογίας είναι πολύ σημαντικό. Τώρα όμως που τα πράγματα πάνε καλύτερα θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης».

Ο Ευρωβουλευτής «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ», κ. Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Εκτιμώ ότι ο ρόλος του Κράτους είναι να απελευθερώσει τις δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν μία στέρεη εικόνα ανάπτυξης. Εκλογίκευση του φορολογικού συστήματος μαζί με ένα κράτος που δεν θα βάζει εμπόδια στον επιχειρηματικό κόσμο. Να μειωθεί η ανεργία και να σταματήσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού να αναζητούν σε άλλα κράτη την τύχη τους»

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

«Στη χώρα μας έχοντας, ήδη, διανύσει 8 χρόνια πρωτόγνωρων καταστάσεων με αρκετές πολιτικές διακυμάνσεις, θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε – όπως άλλωστε θα κληθεί να κάνει και ο ιστορικός του μέλλοντος – ότι παρά τις διαφωνίες και τις αντιξοότητες, φαίνεται ότι επιτυγχάνουμε την πολυπόθητη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Ενδεχομένως για πολλούς από εμάς, που η ακόρεστη επιθυμία για ανάπτυξη της οικονομίας ήταν και είναι κυρίαρχη, το γεγονός της σταθεροποίησης αυτής να φαντάζει ως ελάχιστα αυτονόητο. Επειδή, όμως, είμαστε Έλληνες και ομονοούμε δύσκολα ας αναγνωρίσουμε επιτέλους ότι η σταθερότητα ούτε δεδομένη είναι ούτε αυτονόητη. Εξάλλου κανένα άλμα προς την ανάπτυξη δεν είναι εφικτό όταν μια τόσο βαθιά κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εάν, λοιπόν, αναγνωρίσουμε ότι έστω και μετά από οκτώ χρόνια -προσδιορίζοντας το χρονικό ορόσημο δια στόματος Πρωθυπουργού στις 20 Αυγούστου του 2018 – καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε με απίστευτες θυσίες την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, ας προσπαθήσουμε από τα λάθη του παρελθόντος να δημιουργήσουμε ΤΩΡΑ τις προϋποθέσεις για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

Το 2018 έχει ήδη ονομασθεί ως «έτος κλειδί για την οικονομία και τη χώρα», «έτος – ορόσημο για την επαναφορά στην ομαλότητα». Το 2018 θα είναι πραγματικά δύσκολο έτος, με κρίσιμα δεδομένα, που θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε με επιτυχία αν θέλουμε να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία.

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου που σταδιακά εκσυγχρονίζουν την ελληνική οικονομία και την κάνουν πιο ανταγωνιστική. Κατ΄ αρχήν τα δημοσιονομικά ελλείμματα καθώς και τα ελλείματα του ισοζυγίου πληρωμών έχουν μηδενιστεί. Έχουν, επίσης, υλοποιηθεί τα δύο τελευταία χρόνια σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως: η λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η ολοκλήρωση σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων, η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, ο εξορθολογισμός των ειδικών φόρων στην ενέργεια, η διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και η θεσμοθέτηση αξιοκρατικών διαδικασιών για τον ορισμό διοικήσεων στις ΔΕΚΟ.

Το στοίχημα του παραγωγικού μετασχηματισμού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα κερδηθεί από τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην καινοτομία, εξωστρέφεια και υψηλή παραγωγικότητα και που είναι ανοικτές σε συνεργασίες και συμπράξεις. Κάνοντας τώρα τη στροφή που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπίσουμε με ομοψυχία και μεθοδικότητα τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, μπορούμε να προσβλέπουμε στο μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης και ελάφρυνσης του Ελληνικού δημόσιου χρέους, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα, καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας.»

Χαιρετισμό στην συνέλευση απήθυνε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός τονίζοντας ότι «χρειάζεται παραγωγική επανάσταση. Το κρίσιμο είναι να υπάρξει σταθερότητα. Η σταθερότητα θα δώσει τη δυνατότητα να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις Και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη»

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, ο Εκπρόσωπος Προέδρου “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ” Βουλευτής, κ. Κώστας Μπαργιώτας καθώς και ο Chief Economist του ΣΕΒ κ. Μιχάλης Μασουράκης.

Στο τέλος της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε βράβευση του Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρη Μπουραντά καθώς και των εξαγωγικών επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ. Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν ήταν οι :BRETAS Ε.Π.Ε.,COSMOS ALUMINIUM A.E, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, Lariplast Α.Ε και Αφοι Παπαγιάννη Α.Ε

Δείτε φωτογραφίες από την ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ

βράβεησ 3

Βράβευση 1

Βράβευση 2

βράβευση 3

ΣΘΕΒ1

ΣΘΕΒ 23

ΣΘΕΒ 22

ΣΘΕΒ 21

ΣΘΕΒ 20

ΣΘΕΒ 19

ΣΘΕΒ 18

ΣΘΕΒ 17

ΣΘΕΒ 16

ΣΘΕΒ 15

ΣΘΕΒ 14

ΣΘΕΒ 13

ΣΘΕΒ 12

ΣΘΕΒ 11

ΣΘΕΒ 10

ΣΘΕΒ 9

ΣΘΕΒ 8

ΣΘΕΒ 7

ΣΘΕΒ 3

ΣΘΕΒ 4

ΣΘΕΒ 5

ΣΘΕΒ 6

ΣΘΕΒ 2

Διαβάστε επίσης: