Λάρισα » Χαρακόπουλος: Η ιδέα υπουργείου Οικογένειας αξίζει προσοχής

Χαρακόπουλος: Η ιδέα υπουργείου Οικογένειας αξίζει προσοχής

Χαρακόπουλος: Η ιδέα υπουργείου Οικογένειας αξίζει προσοχής

Ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις δυσοίωνες εκτιμήσεις της καθηγήτριας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Αλεξάνδρας Τραγάκη για τη ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε όσοι από καιρό φωνάζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο ρυθμός της πληθυσμιακής μας μείωσης και της αντίστοιχης γήρανσης της κοινωνίας μας είναι ακόμη μεγαλύτερος απ’ αυτόν που θεωρούσαμε ότι ήταν.
Είναι φανερό ότι όσο εθελοτυφλούμε και αναβάλουμε την λήψη ριζικών μέτρων για την αντιστροφή της κατάστασης, αυτή θα καθίσταται ακόμη πιο ζοφερή και εν τέλει μη αναστρέψιμη. Οφείλουμε, λοιπόν, χωρίς αναβολή, να προχωρήσουμε σε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα, που θα διαχυθεί σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, και θα στοχεύει στην παροχή κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων, πριν η Ελλάδα καταστεί ένα απέραντο γηροκομείο.
Στο πλαίσιο αυτό η ιδέα της καθηγήτριας κ. Τραγάκη για τη σύσταση ενός υπουργείου Δημογραφίας ή/και Οικογένειας, κατά τα πρότυπα αυτών που συστάθηκαν και απόδωσαν στη Γαλλία, επί Μιτεράν, αλλά και σε άλλες χώρες, πιστεύω ότι θα πρέπει να τύχει της ιδιαίτερης προσοχής μας».

Διαβάστε επίσης: