Ελλάδα » Αυτό είναι το κίνητρο της δολοφονίας του ζευγαριού στην Κύπρο

Αυτό είναι το κίνητρο της δολοφονίας του ζευγαριού στην Κύπρο

Αυτό είναι το κίνητρο της δολοφονίας του ζευγαριού στην Κύπρο

Η ληστεία και συγκεκριμένα το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στο σπίτι, φαίνεται να ήταν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στην Κύπρο, σύμφωνα με το philenews.com.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά τη σύλληψη και του τέταρτου υπόπτου, για τους ανακριτές η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Η Αστυνομία προσήγαγε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τον τέταρτο ύποπτο ηλικίας 22 ετών και πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησής του για οκτώ ημέρες.

Μέχρι στιγμής τελούν υπό κράτηση τέσσερα άτομα. Ο 33χρονος που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του και η 22χρονη συμβία του, που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ο 22χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο, στόχος όπως όλα δείχνουν ήταν η ληστεία, καθώς όπως φαίνεται οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 22χρονης, ο 33χρονος γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν από τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν το σπίτι του άτυχου ζευγαριού «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».

Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους και φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του) τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.

Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χχρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Διαβάστε επίσης: