Λάρισα » Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, στις 10:00 π.μ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με προσυγκέντρωση στις 09:30 στο ΕΚΛ,καθώς και στις κατά τόπου συγκεντρώσεις στις οποίες καλούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

- Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την καταστολή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις αντιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, και την απαράδεκτη τιμωρία, ενός νέου στρατιώτη γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-  Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
–  Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας. Πλήρης κατοχύρωση του ωραρίου των 21 ωρών στα Φροντιστήρια.

-  Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στα Ιδιωτικά Σχολεία.

-  Έγκαιρη καταβολή Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα.

-  Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

-  Όχι στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

-  Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στη δημόσια παιδεία. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων – όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Διαβάστε επίσης: