Λάρισα » Ανακοίνωση για τον τραυματισμό του διανομέα

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό του διανομέα

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό του διανομέα

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Λάρισας, για το χθεσινό τροχαίο που επέφερε τον τραυματισμό 26χρονου διανομέα:

«Νέο, σοβαρό ατύχημα συνέβη χθες, με τον τραυματισμό 26χρονου διανομέα αλυσίδας καφέ στη Λάρισα.

Προστίθεται στον αριθμό ατυχημάτων και θανάτων, που τελευταία συμβαίνουν στον κλάδο μας κυνηγώντας ένα άθλιο μεροκάματο στους δρόμους.

Η αθλιότητα των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ για τους νέους, διευρύνεται, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την πρόσφατη υπογραφή που έβαλαν οι » κοινωνικοί εταίροι» ΓΣΕΕ – μεγαλοεργοδοσία.

Οι υπεύθυνοι της εξαθλίωσης και το υπουργείο Εργασίας τους, με πανηγυρισμούς στις εφημερίδες του,ς μας παρουσίασαν ως αυξήσεις ληγμένες και μη υποχρεωτικές ΣΣΕ. Είναι αυτέ,που εξέδωσε με απόφασή του ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) για τους εργαζόμενους στις αλυσίδες εστίασης.

Η βαρβαρότητα που ζούμε και το να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε γεροί και ζωντανοί στο σπίτι μας, δεν είναι το μέλλον μας.

Με τα σωματεία οργανώνουμε τον αγώνα μας και με κάθε μορφή διεκδικούμε:

Μόνιμη εργασία για όλους με πενθήμερο – οχτάωρο – σαραντάωρο.

Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργζόμενους και υποχρεωτικές στη εφαρμογή τους στον επισιτισμό στα ζαχαρώδη, στα ξενοδοχεία με κάλυψη όλων των απωλειών που έχουμε.

Υπογραφή ΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ βασικό μισθό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Διαβάστε επίσης: