Ελλάδα » Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά των F-16, μετά την αναβάθμιση

Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά των F-16, μετά την αναβάθμιση

Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά των F-16, μετά την αναβάθμιση

Tο deal για τη αναβάθμιση των 85 F-16 έκλεισε σήμερα, έξι μήνες μετά την προφορική συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αντί 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Εθνικής Αμυνας, το deal περιλαμβάνει την αναβάθμιση 30 F-16 Block 52 Αdvance, και 55 Block 52+ σε έκθεση Viper.

Η έκδοση Viper θα περιλαμβάνει σειρά αναβαθμίσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, με σημαντικότερη εκείνη της τοποθέτησης ραντάρ AESA (Active Electronically Scanned Array).

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα φέρουν τα ελληνικά μαχητικά είναι η συλλογή δεδομένων LING 16, και ένα σύστημα σχεδιασμού πτήσεως (JMPS).

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης έναν προσομοιωτή πτήσεως F-16V, την αναβάθμιση δυο υπαρχόντων προσομοιωτών της Πολεμικής Αεροπορίας σε F-16V, αναβάθμιση 26 συστημάτων αυτοπροστασίας ASPIS I σε επίπεδο ASPIS II, εξοπλισμό υποστηρίξεως εδάφους, συστήματα ολοκληρώσεως των συστημάτων και δοκιμών, ανταλλακτικά.

Ένα ή δύο αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθούν ως υποδείγματα για τις τεχνικές εργασίες, και στη συνέχεια μια σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, θα έρχονται στην Ελλάδα, θα συναρμολογούνται και θα γίνονται οι υπόλοιπες κατασκευές και τροποποιήσεις που χρειάζονται.

Επίσης, στην Ελλάδα θα έρθει ομάδα Αμερικανών για δοκιμές εδάφους σε τρία ή τέσσερα F-16 για να επιλέξουν ένα από αυτά το όποιο θα φύγει για ΗΠΑ τον Αύγουστο.
την αναβάθμιση

Διαβάστε επίσης: