Συνεντεύξεις » Παναγιώτης Μάργαρης: «Ισχυρό αντικαταθληπτικό η μουσική»
ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παναγιώτης Μάργαρης: «Ισχυρό αντικαταθληπτικό η μουσική»

Παναγιώτης Μάργαρης: «Ισχυρό αντικαταθληπτικό η μουσική»

Συνέντευξη στον Τάσο Καστρινό

Tο μόνο που μπορεί να έρθει στο μέλλον είναι κάτι καλύτερο» δηλώνει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ κιθάρας υπό τον τίτλο «Από τους Queen στον Μάνο Χατζιδάκι» θα παρουσιάσει ο «μάγος» της κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης σήμερα στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου της Λάρισας. Στο ξεχωριστό αυτό ρεσιτάλ κιθάρας, θα ακουστούν συνθέσεις των Queen, Beatles, Aerosmith, Eagles, Ennio Morricone, Nino Rota, Carlos Gardel, Erik Satie, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι κ.α.Μιλάει στη larissanet για την εμφάνισή του στην πόλη μας, τις συνεργασίες του, τις δυσκολίες του επαγγέλματος τονίζοντας πως είναι το ισχυρότερο αντικαταθληπτικό και δηλώνει αισιόδοξος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παν. Μάργαρη στη larissanet.

Kύριε Μάργαρη, άλλη μια χρονιά στη Λάρισα. Τι θα ακούσουμε στη συναυλία σας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο;  

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εμφανιστώ ξανά στην Λάρισα. Είναι μια όμορφη πόλη με εξαιρετικό κοινό και ξεχωριστό πολιτισμό. Σε ό,τι αφορά τη συναυλία θα σας παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ κιθάρας με τίτλο «Από τους Queen στον Μάνο Χατζιδάκι». Θα παίξω κομμάτια από τη δισκογραφία μου, τραγούδια και μουσικές που αγαπώ.

Στη συναυλία σας συμμετέχει ενεργά και το κοινό. Πως;

Η ενεργή συμμετοχή του κοινού στη συγκεκριμένη συναυλία επιτυγχάνεται με το να γίνονται οι ακροατές μια μεγάλη χορωδία τραγουδώντας τρία πολύ γνωστά κομμάτια μ’ εμένα να τους συνοδεύω στην κιθάρα. Είναι μια στιγμή καλλιτεχνικής ένωσης με το κοινό πολύ ουσιαστική για μένα.

Παναγιώτης Μάργαρης (3)

Η μουσική δε σταματά ποτέ και με τίποτα, είναι πάθος, αγάπη, έρωτας, ομορφιά και προσωπικά μου δίνει δύναμη απέναντι σε κάθε δυσκολία»

Πως επιβιώνει ένας κιθαρίστας στην Ελλάδα μέσα στην κρίση;

Η μουσική και ιδιαίτερα η κλασική κιθάρα δεν ήταν ποτέ ένας «εύκολος» δρόμος, σίγουρα βέβαια η κρίση έχει επηρεάσει και τους μουσικούς, όπως όλους τους άλλους. Το πλεονέκτημά μου σαν κιθαρίστα είναι ότι έχω σαν επάγγελμα κάτι που, για μένα, είναι το ισχυρότερο αντικαταθλιπτικό φάρμακο και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχή μου. Η μουσική δε σταματά ποτέ και με τίποτα, είναι πάθος, αγάπη, έρωτας, ομορφιά και προσωπικά μου δίνει δύναμη απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον;

Νομίζω ότι, με βάση την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,  το μόνο που μπορεί να έρθει στο μέλλον είναι κάτι καλύτερο. Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος.

Ποιοι είναι για σας οι κορυφαίοι κιθαρίστες όλων των εποχών;

Ο John Williams και ο Paco de Lucia είναι δύο κιθαρίστες που με έχουν επηρεάσει.

Ποια είναι η κορυφαία σας συνεργασία;

Όλες οι συνεργασίες μου είναι σημαντικές για εμένα και μου έχουν προσφέρει πολλά. Αν έπρεπε, ωστόσο, να επιλέξω κάποια, αυτή θα ήταν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Λαυρέντης, κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος τραγουδοποιός της γενιάς του και ένας εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας. Είναι καρδιακός μου φίλος πολλά χρόνια και η συνεργασία μαζί του είναι πάντα όμορφη, αρμονική και ξεχωριστή για μένα.

margaris

Με ποιον/α θα θέλατε να συνεργαστείτε στη σκηνή;

Γενικά, θέλω να πιστεύω, ότι είμαι άνθρωπος που δεν έχει απωθημένα. Αυτό που με ενδιαφέρει στο μέλλον είναι να κάνω πράγματα που με εκφράζουν καλλιτεχνικά και γεννούν όμορφα συναισθήματα στην ψυχή του κόσμου. Επομένως, όποια συνεργασία μου προσφέρει τα παραπάνω, είναι καλοδεχούμενη.

Ποια είναι τα σχέδια που έχετε στα σκαριά;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε πυρετό προετοιμασιών για πολλά πράγματα. Τα άμεσα ανακοινώσιμα είναι οι συναυλίες που θα πραγματοποιήσω σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα (στις 4, 5 και 6 Μαΐου αντίστοιχα) και η έναρξη της συνεργασίας μου με την Ελένη Βιτάλη με δύο συναυλίες σε Ιωάννινα και Σύρο (14 και 26 Μαΐου). Μετά, φυσικά, θ’ ακολουθήσει η καλοκαιρινή μου περιοδεία.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: