Πολιτισμός » «Όταν Τελειώσει ο Έρωτας» στο Χατζηγιάννειο

«Όταν Τελειώσει ο Έρωτας» στο Χατζηγιάννειο

«Όταν Τελειώσει ο Έρωτας» στο Χατζηγιάννειο

Οι προβολές της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με την κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο τελειώνουν με την ταινία του Βέλγου σηνοθέτη Γιοακίμ Λαφός «Όταν Τελειώσει ο Έρωτας» την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 19:00 και στις 21:30.

Για την ταινία:

Οι ήρωες αυτής της ιστορίας, η Μαρί και ο Μπορίς, ένα ζευγάρι παντρεμένο για 15 χρόνια χωρίζει και όμως για λόγους που μόνο η νέα εποχή θα μπορούσε να επιβάλλει, πρέπει να μάθει να συμβιώνει… από την αρχή.

Το υπέροχο σπίτι στο οποίο μένουν μαζί με τα δυο τους παιδιά, ανήκει στη Μαρί, αλλά ο Μπορίς αρνείται να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία αφού η ανακαίνιση που έκανε ο ίδιος έχει ανεβάσει την αξία του κι έτσι απαιτεί το μερίδιό του από την κοινή περιουσία. Ταυτόχρονα, είναι ο ένας από τους δύο που δεν θέλει να χωρίσει ή, τουλάχιστον, θα έδινε σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη σχέση.

Η Μαρί αρνείται να ακολουθήσει το σκεπτικό του, αλλά δεν έχει πολλές επιλογές. Προσπαθεί να μην είναι επιθετική, άλλοτε το καταφέρνει, άλλοτε όχι. Η προσπάθειά της να θέσει όρους σε αυτή τη συμβίωση, όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τη σχέση της – έχει να κάνει και με τη δική της χειραφέτηση ως εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα. Ο Μπορίς είναι πιο χαλαρός. Μπλεγμένος με δανεικά χρήματα και υπέροχος πατέρας, δεν κοιτάζει τους τύπους, αλλά την κάθε στιγμή.

Αναμεσά τους, δύο παιδιά, καταλαβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, αλλά δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πώς δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν κάποτε τόσο πολύ, μπορεί τώρα να είναι κάτι σαν δύο εχθροί.

Ο Γιοακίμ Λαφός (με καλύτερη στιγμή της καριέρας του το υπέροχο «Πέρα από τη Λογική» του 2014) τους κλείνει μέσα στο επίμαχο «σπίτι» και αρχίζει να ανιχνεύει όλα όσα τους χωρίζουν. Αυτό που βρίσκει είναι εκείνες οι αδιόρατες γραμμές που γράφονται πάνω στον καμβά μιας άβολης συνθήκης.

Τα θέλω και τα μη ενός χωρισμού που δεν μπορεί να είναι κανονικός και τις διακυμάνσεις μιας συναισθηματικής μεταβατικής περιόδου που δεν διαθέτει αρκετά εφόδια για να καταλήξει κάπου με ασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους.

Εξαιρετικές ερμηνείες, καλογραμμένο σενάριο. Ανήκει στο πάνθεον των ταινιών για το τέλος του έρωτα. Empire

Δεξιοτεχνικές ερμηνείες. The Hollywood Reporter

Επώδυνα οικείο, τρομαχτικά συναρπαστικό δράμα για τη συναισθηματική και οικονομική πολυπλοκότητα ενός χωρισμού. The Guardian

Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 100′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός με τους: Σεντρίκ Καν, Μπερενίς Μπεζό, Μάρθα Κέλερ.

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: