Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Μαθητικό Φεστιβάλ στη Λάρισα

Μαθητικό Φεστιβάλ στη Λάρισα

Μαθητικό Φεστιβάλ στη Λάρισα

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την Τ.Ο Λάρισας, μίλησαν τα μέλη της ΚΝΕ Ιωαννίδη Λαζαρέτα και Συμεωνίδου Κική, τα οποία, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι καλούνε τους μαθητές της Λάρισας, αλλά και γονείς κι εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ της Λάρισας που θα γίνει το Σάββατο 28/04/2018 στις 19:00 στην πλατεία Λαμπρούλη – Φρούριο-.

Το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του Μ. Θερβάντες «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!».
Η καλύτερη απάντηση ενάντια στον πόλεμο, στη σημερινή αδικία, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει είναι η μαζική συμμετοχή όλων των μαθητών στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Δεν μας ταιριάζουν η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Είμαστε νέοι, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Έχουμε όνειρα και μέλλον που δεν τα εγκαταλείπουμε. Αγωνιζόμαστε να τα κάνουμε πράξη! Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά. Για τη νέα κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!
Σε αυτόν το σπουδαίο σκοπό καλούμε και εσένα!
Κάθε μαθητής που νιώθει την αδικία δεν έχει συμφέρον να υπερασπίζεται το σύστημα που τη γεννά. Μπορεί τη δύναμη, το μυαλό και τη δράση του να τα χρησιμοποιήσει στη μάχη για όσα μας ανήκουν και μας στερεί το σύστημα, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις του».

Φέτος στην πόλη μας έγιναν κινητοποιήσεις μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το σχολείο τους καθώς το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας. Γι’ αυτό μας κοιτάει στην τσέπη, μας διαχωρίζει και μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση.
Οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να δείξουν την αλληλεγγύη στους λαούς που βιώνουν τον πόλεμο στο πετσί τους, στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας και να δηλώσουν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην πόλη μας, γεγονός που μπλέκει το λαό της πόλης ακόμη πιο βαθιά στα σχέδια τους.
Γέννημα αυτού του συστήματος είναι και ο φασισμός. Τα κέρδη των εκμεταλλευτών είναι η δυστυχία των λαών!
Τρέλα είναι να δεχτούμε πως δεν έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε την πηγή της αδικίας και να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν! Να φτιάξουμε έναν κόσμο ελεύθερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα δεν είναι τρέλα, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Στο τέλος αναφερθήκαν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ που είναι:
– Συζήτηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
– Hip hop συναυλία με τους: Ametapistos Epanastahs, White B X, Untreated Wolf
-Rock συναυλία με τους State of mind
– Βιντεοπροβολές
– Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Διαβάστε επίσης: