Λάρισα » Εντυπωσίασε το «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» (φωτ.)
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Εντυπωσίασε το «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» (φωτ.)

Εντυπωσίασε το «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» (φωτ.)

Μετά τη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου στη Λάρισα το εγχείρημα επαναλήφθηκε ξανά με μεγάλη επιτυχία σήμερα το πρωί στον ίδιο χώρο.
Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής των Φυσικών Επιστημών καθώς και του έργου που επιτελείται στα σχολεία του νομού (Γυμνάσια–Λύκεια), πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ανάλογη θεματολογία.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσίασαν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, μουσικές συναυλίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονταν με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη. Το κλείσιμο της πρωινής εκδήλωσης έγινε από την 30μελή ορχήστρα Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Οι παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 9 , Λάρισα) από 18:00-21:00.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Πλατεία Ταχυδρομείου

Ταχυδρομείου 10

Ταχυδρομείου 9

Ταχυδρομείου 8

Ταχυδρομείου 7

Ταχυδρομείου 6

Ταχυδρομείου 5

Ταχυδρομείου 4

Ταχυδρομείου 3

Ταχυδρομείου 2

Ταχυδρομείου 1

Διαβάστε επίσης: