Λάρισα » Βαγενά: Ενίσχυση σήματος ΕΡΤ στα παράλια ν. Λάρισας

Βαγενά: Ενίσχυση σήματος ΕΡΤ στα παράλια ν. Λάρισας

Βαγενά: Ενίσχυση σήματος ΕΡΤ στα παράλια ν. Λάρισας

Παρέμβαση πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών από τους Δ. Τεμπών και Αγιάς, καθώς δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα κανάλια της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωση της κ. Βαγενά επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά από αναφορές πολιτών από τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς για το αδύναμο σήμα της κρατικής τηλεόρασης, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές που λόγω της ανομοιομορφίας του εδάφους, είτε βλέπουν με αδύναμο σήμα τα κρατικά κανάλια είτε καθόλου.

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, ακολούθησε επικοινωνία της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά με τους εν λόγω δήμους και με τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΡΤ. Στη συνέχεια, υπήρξε κινητοποίηση και συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των φορέων,  έτσι ώστε να  δρομολογηθεί από τους Δημάρχους η υπόδειξη σημείων για την τοποθέτηση κεραιών, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Σκοπός είναι είτε να ενισχυθεί το σήμα της ΕΡΤ από τις υπάρχουσες κεραίες (όπως του Χορτιάτη, Δοβρούτσι, Πηλίου κ.α.) είτε να τοποθετηθούν επιπλέον αναμεταδότες στον Κίσσαβο και σε διάφορα κομβικά σημεία για τη μέγιστη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής από τα παράλια έως και τα ορεινά. Την τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τις κεραίες και τους αναμεταδότες έχουν αναλάβει οι δήμοι».

Διαβάστε επίσης: