Ελλάδα » Το νέο δ.σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Το νέο δ.σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Το νέο δ.σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Μετά την παραίτηση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Σταμάτη Κριμιζή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα το διορισμό νέων μελών στο δ.σ. του Οργανισμού και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη για την κάλυψη κενών που προέκυψαν.

Αναλυτικά:

  1. Στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).
  2. Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού διορίζεται ο Πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.
  3. Σε θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Μηχανικός-Αεροναυπηγός και πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)..

 

Διαβάστε επίσης: