Λάρισα » Κάλεσμα ΕΚΛ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα ΕΚΛ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα ΕΚΛ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μαΐου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία απηύθυνε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Παράλληλα, απευθύνθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, η οποία θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκαν τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας έχει κηρύξει την Τρίτη 1 Μάη, 24ωρη πανεργατική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ, στην Κ. Πλατεία για να τιμήσει την εργατική πρωτομαγιά, στην οποία καλούμε να πάρουν μέρος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, αλλά και τους συμμάχους μας μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ταξική εκμετάλλευση, στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν την ζωή μας και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και την θέλησή μας για δυνάμωμα του ταξικού αγώνα για την νίκη της εργατικής τάξης.

Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, γιατί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας σε βάρος όλων των δικαιωμάτων μας δεν πρόκειται να έχει τέλος, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση ότι οδεύουμε προς το τέλος των μνημονίων, προκειμένου να καλλιεργεί αυταπάτες και παθητικότητα, για να περνά εύκολα τα αντεργατικά της μέτρα.

Η δανειακή σύμβαση μπορεί να τελειώνει, αλλά κανένας αντεργατικός αντιλαϊκός νόμος που ψηφίστηκε με τα 3 μνημόνια δεν καταργείται, αντιθέτως έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δεν θα φέρει βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Και από την άλλη έχουμε επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών και ενώσεων (ΝΑΤΟ, Ε.Ε), στην περιοχή του Αιγαίου, της Ν/Α Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, των Βαλκανίων και σε άλλες περιοχές, που αυξάνουν τους πολέμους και εμπλοκή της Ελλάδας με την Τουρκία, για χάρη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης οξύνεται η κατάσταση στα Βαλκάνια και στην Παλαιστίνη.

Συνεχίζουμε την πάλη, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 35ωρο, 5θήμερο, για την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της ΕΓΣΣΕ και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας που θα είναι υποχρεωτικές για όλους, την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και των ενώσεων προσώπων, την επαναφορά με νόμο της Κυριακάτικης Αργίας, κατά των πλειστηριασμών, που από 1η Μάη εντάσσονται και τα χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο, δήμους, ΕΦΚΑ, κατά της φοροληστείας, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που δεν αφορούν μόνο τις περικοπές των συντάξεων, αλλά τον ίδιο το χαρακτήρα της Κ.Α, που πάνε να τον καταργήσουν, μετατρέποντάς την σε ιδιωτική υπόθεση και όχι κοινωνική και υποχρεωτική.

Δεν αποδεχόμαστε το παραμύθι της λεγόμενης εθνικής ενότητας που πλασάρουν η αστική τάξη, η κυβέρνηση και τα κόμματα της, για να κρατούν εγκλωβισμένη την εργατική τάξη στα αντιλαϊκά σχέδια τους.

Θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν.

Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, να φύγει η χώρα μας απ’ αυτό, με τους εργαζόμενους στην εξουσία.

Να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις, τα ντρόουνς, να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Να πάψει να η χώρα μας να πληρώνει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, που σημαίνει 4 δις. ευρώ ετησίως.

Παλεύουμε και θα παλέψουμε για να μην υπάρχει καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για την υπεράσπισή τους, χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και την κυβέρνησή της, που και στην περίοδο της ειρήνης την σφάζει, αλλά και την στέλνει στο σφαγείο της στο πόλεμο.

Λέμε όχι στον φασισμό, τον εθνικισμό, τα σωβινισμό και τον αλυτρωτισμό, που καλλιεργούν οι αστοί και τα κόμματά τους, για να εγκλωβίσουν την εργατική τάξη στα συμφέροντα τους.

Αγωνιστικά αντιδρούμε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν δεχόμαστε να περισταλούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και η δράση των συνδικάτων.

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΓΣΕΕ, που συνυπέγραψε στα κρυφά με τις εργοδοτικές οργανώσεις, την λεγόμενη ΕΓΣΣΕ με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά και παράλληλα πρωτοστατεί για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητώντας την δημιουργία εθνικού επαγγελματικού ταμείου που υπονομεύει ευθέως τον κοινωνικό, δημόσιο και υποχρεωτικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση.

Την καταγγέλουμε επίσης γιατί συνυπέγραψε ένα κατάπτυστο κείμενο με εργοδοτικές και άλλες οργανώσεις για μια ημέρα δήθεν πανελλαδικής δράσης, όπου ξεπουλά τελείως τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης κάτω από την ψευδεπίγραφη «εθνική ενότητα» για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την συστράτευση με την αστική τάξη για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας.

Κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να πάρει μέρος σ’ αυτήν την  προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων και των συνδικάτων στους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών μας. Να ανοίξει αντιπαράθεση με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ.

Εντείνουμε την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας και της συγκέντρωση για την 1η Μάη, μαζί με τα σωματεία μας, με εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, ειδικά αύριο Παρασκευή 27 και την Δευτέρα 30 Απρίλη, θα γίνουν και στάσεις εργασίας 1 ώρας σε χώρους δουλειάς.

Απόψε ολοκληρώνεται και το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου που οργανώσαμε ως ΕΚΝΛ με ομάδες σωματείων και στις 9 μ.μ, θα γίνει προβολή αντιπολεμικής ταινίας στην ισόγεια αίθουσά μας.

Το ΕΚΝΛ, επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος την Κυριακή 13 Μάη, στην πορεία ειρήνης που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με τόπο συγκέντρωσης στην Πλατεία ΑΤΑ στις 11 π.μ.».