Πολιτισμός » Γέμισε παραδοσιακή μουσική το ΔΩΛ

Γέμισε παραδοσιακή μουσική το ΔΩΛ

Γέμισε παραδοσιακή μουσική το ΔΩΛ

φωτό: Tsantopoulos

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε η 3η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δ. Λαρισαίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Solarte και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (6)

Στόχος είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας μέσα από την μουσική παιδεία  και η σύνδεση αυτών με την κοινωνία της Λάρισας.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν η Χορωδία και η Ορχήστρα της εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής της σχολής βυζαντινής μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών την διδασκαλία των οποίων έχει ο μουσικολόγος Νεκτάριος Παπαγεωργίου, η Χορωδία του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κα Βάσω Ψωφάκα, το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού της Πολιτιστικής Λέσχης της ΔΕΗ Λάρισας μαζί με την μουσική παρέα γυναικών από την Χάλκη Λάρισας και ένα κλιμάκιο της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του «ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός» με υπεύθυνο τον καθηγητή παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιο Τερζούδη, η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ με υπεύθυνο τον ιεροψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής αρχαρίων και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ την επιμέλεια των οποίων έχει ο καθηγητής κιθάρας-λαούτου Χρήστος Καλαμπούκας. Tην εκδήλωση θα πλαισιώσει το παιδικό χορευτικό τμήμα του ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Θετταλός» με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Τσακνάκη

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (5)

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (4)

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (3)

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (2)

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (8)

3η συνάντηση παραδοσιακών συνόλων (7)