Εκπαίδευση » Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τη Συνένωση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τη Συνένωση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου

Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τη Συνένωση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου

Τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας για την συνένωση ΤΕΙ και πανεπιστημίου Θεσσαλίας επανέλαβε από την Λάρισα, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτριος Μπαξεβανάκης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η συνένωση θα γίνει με βάση τα ακαδημαϊκά κριτήρια ενώ δήλωσε ότι το υπουργείο παρά το ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του τελικού σχεδίου «δεν βιάζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο ενιαίος χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας θα είναι μια προσπάθεια συνεργειών, συνεργασιών ή συγχώνευσης όταν τελειώσει ο σχεδιασμός του υπουργείου. «Κυρίαρχο κριτήριο είναι για τις συνενώσεις αυτές είναι τα ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια. Μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο. Το υπουργείο ενθαρρύνει τις συνεργασίες. Η τεχνολογική εκπαίδευση σήμερα καλλιεργείται και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια» ο κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης.

Μπαξεβανάκης 1

Αναφερόμενος στο τελικό σχέδιο των προτάσεων που αφορά την συνένωση ΤΕΙ και πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε να πάει πιο πίσω από τα τέλη Απριλίου που ήταν να ανακοινωθεί. «Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αφορά την κοινή επιτροπή η οποία και θα παραδώσει το πόρισμα στις 30 Απριλίου. Ελπίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. Αλλά και να καθυστερήσουμε λίγο δεν υπάρχει καμιά βιασύνη. Οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με την ευρύτατη συναίνεση. Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρχουν ισχυρά και βιώσιμα τμήματα μέσα από μια συμφωνία. Οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί πρέπει να επιλέξουν εκείνα τα τμήματα που κατά τη γνώμη τους έχουν και ακαδημαϊκή προοπτική αλλά και οικονομική βιωσιμότητα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: